Komparace dopadů české a maďarské finanční legislativy na výkonnost obchodní korporace

Název práce: Komparace dopadů české a maďarské finanční legislativy na výkonnost obchodní korporace
Autor(ka) práce: Farkas, Orsolya
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Strouhal, Jiří
Oponenti práce: Roubíčková, Jaroslava
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce má za cíl porovnat daňový a účetní systém v Maďarsku a v České republice a pomocí předem zmíněné analýzy se pokusit určit, v které zemi by společnost byla výkonnější. V teoretické části jsou dopodrobna zkoumané rozdíly jednotlivých daní a účetních standardů mezi Maďarskem a Českou republikou. Následně je zmíněné teoretické východisko finanční analýzy společnosti. Praktická část je věnována využití teoretických poznatků u skutečné maďarské společnosti. Pomocí získaných poznatků jsou přepočteny, dle české legislativy, všechny položky rozvahy a výsledovky zkoumané maďarské společnosti, čímž je vytvořena nová společnost se stejnými charakteristikami, ale na území České republiky. Na konci práce je provedena finanční analýza pro porovnání dvou společností a určení, která z nich je efektivnější.
Klíčová slova: Maďarsko; finanční analýza; účetní systém; daňový systém ; komparace
Název práce: Comparison of the impact of Czech and Hungarian legislation on the financial performance of the business corporations
Autor(ka) práce: Farkas, Orsolya
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Strouhal, Jiří
Oponenti práce: Roubíčková, Jaroslava
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of the diploma thesis is to compare the tax and accounting system of Hungary and the Czech Republic and through the aforementioned analysis, to attempt to determine in which country the company would be more efficient. In the theoretical part, the differences between particular types of taxes and accounting standards in Hungary and in the Czech Republic are examined in detail. Subsequently, the theoretical basis of the financial analysis of the company is mentioned. The practical part is dedicated to the application of the theory to a real Hungarian company. All balance sheet items and income statement items of the studied Hungarian company are recalculated in accordance with the Czech legislation what creates a new company, with the same characteristics, but in the Czech Republic. The final part of the thesis presents the financial analysis that allows us to compare the two companies and to determine which one is more efficient.
Klíčová slova: Hungary; financial analysis; accounting system; tax system; comparation

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 22. 9. 2015
Datum podání práce: 1. 6. 2016
Datum obhajoby: 17. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/54126/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: