SWOT analýza neziskové organizace

Název práce: SWOT analýza neziskové organizace
Autor(ka) práce: Borsuková, Lucia
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Vávrová, Hana
Oponenti práce: Fialová, Karolína
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto diplomovej práce je vypracovanie SWOT analýzy Nadácie Via prostredníctvom ktorej budú odhalené potenciálne príležitosti a hrozby pre danú organizáciu a jej súčasné silné a slabé stránky. V teoretickej časti práce sú vysvetlené základné pojmy, teoretické východiská a samotný proces týkajúci sa tvorby SWOT analýzy. Popísaná metodika a zvolené metódy sú následne využitá v časti praktickej na príklade Nadácie Via. Pre odhalenie potenciálnych príležitostí a hrozieb z vonkajšieho prostredia je využitá PEST analýza podporená základnou analýzou časových rád. K odhaleniu vnútorného potenciálu organizácie v podobe silných a slabých stránok organizácie je využité hodnotenie vývoja vytipovaných parametrov organizácie v zrovnaní s analogickými organizáciami. V závere práce sú zhrnuté dôležité informácie získané prevedenou analýzou a navrhnuté odporučenia pre danú organizáciu.
Klíčová slova: SWOT analýza; vnútorné prostredie; vonkajšie prostredie; Nadácia Via,
Název práce: SWOT analýza neziskové organizace
Autor(ka) práce: Borsuková, Lucia
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Vávrová, Hana
Oponenti práce: Fialová, Karolína
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této diplomové práce je vypracování SWOT analýzy Nadace Via prostřednictvím které budou odhaleny potenciální příležitosti a hrozby pro danou organizaci a její současné silné a slabé stránky. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy, teoretická východiska a samotný proces týkající se tvorby SWOT analýzy. Popsaná metodika a zvolené metody jsou následně využita v části praktické na příkladu Nadace Via. Pro odhalení potenciálních příležitostí a hrozeb z vnějšího prostředí je využita PEST analýza podpořena základním analýzou časových řad. K odhalení vnitřního potenciálu organizace v podobě silných a slabých stránek organizace je využito hodnocení vývoje vytipovaných parametrů organizace ve srovnání s analogickými organizacemi. V závěru práce jsou shrnuty důležité informace získané převedenou analýzou a navrženy doporučení pro danou organizaci.
Klíčová slova: Nadace Via; vnitřní prostředí; vnější prostředí; SWOT analýza
Název práce: SWOT analysis of non profit organization
Autor(ka) práce: Borsuková, Lucia
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Vávrová, Hana
Oponenti práce: Fialová, Karolína
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this thesis is to provide a SWOT analysis of the Via Foundation through which is detected potential opportunities and threats for the organization and its current strengths and weaknesses. The theoretical part explains the basic concepts, theoretical knowledge and the process itself concerning the creation of a SWOT analysis. The described methods are then used in the practical part on the example of the Via Foundation. To identify potential opportunities and threats from the external environment is used PEST analysis supported by time series analysis. For discovering potential of the organization in terms of strengths and weaknesses is used the evaluation of selected parameters of the organization as compared to the analogous organizations. In conclusion, the thesis summarizes important information obtained by this analysis and there are proposed recommendations for the organization.
Klíčová slova: Via Foundation; external environment; SWOT analysis; internal environment

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 17. 6. 2014
Datum podání práce: 11. 5. 2016
Datum obhajoby: 17. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/48276/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: