Diverzity management

Název práce: Diverzity management - postoje vysokoškolských študentov
Autor(ka) práce: Sakalová, Silvia
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dvořáková, Zuzana
Oponenti práce: Vávra, Radovan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca sa zaoberá diverzitou a diverzity managementom. Cieľom práce je analyzovať ako ovplyvňuje študentov a absolventov vysokých škôl pri výbere zamestnania podpora diverzity pracovnej sily a realizácia diverzity managementu danou firmou a zároveň zistiť aké majú študenti a absolventi povedomie o diverzity manažmente, ich postoje k diverzite na pracovisku a ich názory na diskrimináciu na pracovnom trhu. Zvolenou metódou analýzy bol kvantitatívny výskum zameraný na študentov ekonomických odborov u ktorých je pomerne pravdepodobné, že budú v budúcnosti zasahovať do chodu organizácií na tých najvyšších pozíciách. Z výskumu vyplynulo, že študenti majú veľmi dobrú znalosť o diverzite, povedomie o diverzity manažmente majú študenti a absolventi pomerne vysoké avšak málo z nich sa s týmto konceptom stretlo v praxi. Väčšina z nich si myslí, že diverzity manažment ma pozitívny vplyv na výkonnosť firmy a za jeho najväčšiu výhodu považujú zvýšenie kreativity a inovatívnosti zamestnancov. Pri výbere ponuky zamestnania považujú firmy, ktoré podporujú rozmanitosť zamestnancov za atraktívnejšie.
Klíčová slova: diverzita; študenti a absolventi vysokých škôl; diverzity management; diskriminácia; výber zamestnania
Název práce: Diverzity management
Autor(ka) práce: Sakalová, Silvia
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dvořáková, Zuzana
Oponenti práce: Vávra, Radovan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zabývá rozmanitostí a rozmanitosti managementem. Cílem práce je analyzovat jak ovlivňuje studenty a absolventy vysokých škol při výběru zaměstnání podpora rozmanitosti a realizace rozmanitosti managementu danou firmou a zároveň zjistit jaké mají studenti a absolventi povědomí o rozmanitosti managementu, jejich postoje k rozmanitosti na pracovišti a jejich názory na diskriminaci na pracovním trhu. Zvolenou metodou analýzy byl kvantitativní výzkum zaměřený na studenty ekonomických oborů u kterých je poměrně pravděpodobné, že budou v budoucnu zasahovat do chodu organizací na těch nejvyšších pozicích. Z výzkumu vyplynulo, že studenti mají velmi dobrou znalost o rozmanitosti, povědomí o rozmanitosti managementu mají studenti a absolventi poměrně vysoké avšak málo z nich se s tímto konceptem setkalo v praxi. Většina z nich si myslí, že rozmanitosti management mě pozitivní vliv na výkonnost firmy a za jeho největší výhodu považují zvýšení kreativity a inovace zaměstnanců. Při výběru nabídky zaměstnání považují firmy, které podporují rozmanitost zaměstnanců za atraktivnější.
Klíčová slova: diskriminace; diverzity management; diverzita; výběr zaměstnání; studenti a absolventi vysokých škol
Název práce: Attitudes of university students towards diversity management
Autor(ka) práce: Sakalová, Silvia
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Dvořáková, Zuzana
Oponenti práce: Vávra, Radovan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This thesis deals with diversity and diversity management. The aim of this work is to analyze how are young people affected by supporting diversity and implementation of diversity management by the company and see what awareness students have of diversity and diversity management, what attitude have young people towards diversity in the workplace and opinions of young people on discrimination in the workplace. Quantitative research was chosen as analysis method. The students of economics were selected as target group. Research has shown that students have a very good knowledge of diversity. Awareness of diversity management among students and graduates is relatively high but only few of them have met with this concept in practice. Most of students think that diversity management has a positive effect on the performance of the company and they consider increasing creativity and innovation of employees as the biggest advantage of this concept. When choosing a job offer companies which promote diversity of employees are considered more attractive.
Klíčová slova: university students; diversity management; discrimination; job selection; diversity

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 23. 9. 2015
Datum podání práce: 5. 5. 2016
Datum obhajoby: 9. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/54167/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: