Moderní strukturované produkty pre drobné a strední investory v SR

Název práce: Moderné štrukturované produkty pre drobných a stredných investorov v SR
Autor(ka) práce: Kompanová, Eliška
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Veselá, Jitka
Oponenti práce: Hoffman, Andrej
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto bakalárska práca sa zaoberá štrukturovanými investičnými produktami, a to konkrétne investičnými certifikátmi, warrantami a ETF. Prvá kapitola pojednáva o základných charakteristikách jednotlivých inštrumentov, o ich rozdeleniach do skupín, o výhodách a rizikách spojených s ich obchodovaním a o spôsobe samotného obchodovania. V náväznosti na to sú vysvetlené možné investičné stratégie a pravidlá pri investovaní. Druhá časť je zameraná na analýzu slovenského trhu s vybranými inštrumentami, na obchodníkov s CP, ich poplatkovú politiku a zdôraznenie rozdielov s Českou republikou. Cieľom tejto práce je poskytnúť teoretický aj praktický pohľad na obchodovanie so štrukturovanými produktami v podmienkach rozvíjajúcej sa Slovenskej republiky a zhodnotiť rozdiely medzi možnosťami obchodovania týchto inštrumentov na slovenskom a českom trhu.
Klíčová slova: štrukturované produkty; drobný investor; obchodník s cennými papiermi
Název práce: Moderní strukturované produkty pre drobné a strední investory v SR
Autor(ka) práce: Kompanová, Eliška
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Veselá, Jitka
Oponenti práce: Hoffman, Andrej
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá strukturovanými investičními produkty, a to konkrétně investičními certifikáty, warranty a ETF. První kapitola pojednává o základních charakteristikách jednotlivých instrumentů, o jejich rozděleních do skupin, o výhodách a rizicích spojených s jejich obchodováním a o způsobu samotného obchodování. V návaznosti na to jsou vysvětleny možné investiční strategie a pravidla při investování. Druhá část je zaměřena na analýzu slovenského trhu s vybranými instrumenty, na obchodníky s CP, jejich poplatkovou politiku a zdůraznení rozdílů s Českou republikou. Cílem této práce je poskytnout teoretický i praktický pohled na obchodování se strukturovanými produkty v podmínkách rozvíjející se Slovenské republiky a zhodnotit rozdíly mezi možnostmi obchodování těchto instrumentů na slovenském a českém trhu.
Klíčová slova: drobný investor; strukturované produkty; obchodník s cennými papíry
Název práce: Modern structured products for retail investors in the Slovak Republic
Autor(ka) práce: Kompanová, Eliška
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Veselá, Jitka
Oponenti práce: Hoffman, Andrej
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This bachelor thesis concerns with the structered products, especially with investment certificates, warrants and ETF. The first chapter defines basic characteristics of each product, distributions to groups, advantages and risks conected with trading and ways of trading itself. In connection with this, it explains possible investment strategies and rules applied when trading. The second part is devoted to analysis of slovak market with chosen instruments, traders with securities, their politics of fees and pointing out differences with the Czech Republic. The main goal of this paper is to provide theoretical and practical view of trading of structured products in conditions of developing market in the Slovak Republic and to compare differences between slovak and czech market in trading of these products.
Klíčová slova: securities trader; structured products; retail investor

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 29. 5. 2015
Datum podání práce: 2. 6. 2016
Datum obhajoby: 16. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/53206/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: