Fundamentální analýza společnosti O2 Czech Republic

Název práce: Fundamentální analýza společnosti O2 Czech Republic
Autor(ka) práce: Jurzycová, Karin
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kábrt, Tomáš
Oponenti práce: Fleischmann, Luboš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce je zaměřena na teoretické obeznámení s fundamentální analýzou a její praktické provedení na akcie společnosti O2 Czech Republic a.s. Cílem práce je zjistit vnitřní hodnotu akcií O2 a navrhnout investiční doporučení. Nejprve jsem zkoumala v rámci globální analýzy závislost mezi makroekonomickými činiteli a tržní cenou akcie O2 pomocí jejich dlouhodobých vývojů. Odvětvovou analýzou jsem charakterizovala odvětví telekomunikací v oblasti tržní struktury či regulací. Ve fundamentální analýze firmy jsem se soustředila na modely pro stanovení vnitřní hodnoty akcie a samotný výpočet vnitřní hodnoty, kterou jsem dále porovnávala s aktuální tržní cenou akcie. Na závěr jsem zmínila rozdělení firmy O2 Czech Republic, ke kterému došlo v roce 2015, a provedla srovnání vybraných ukazatelů před a po rozdělení.
Klíčová slova: tržní cena; telekomunikace; investiční doporučení; vnitřní hodnota; fundamentální analýza; akciový trh
Název práce: Fundamental analysis of the company O2 Czech Republic
Autor(ka) práce: Jurzycová, Karin
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Kábrt, Tomáš
Oponenti práce: Fleischmann, Luboš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis is focused on theoretical familiarization with fundamental analysis and its practical implementation on shares of O2 Czech Republic company. The aim is to determine intrinsic value of O2 shares and to suggest investment recommendation. First in the global analysis I examined in the dependence of macroeconomic factors and the market price of shares with their long-term development. With the sector analysis I characterized telecommunications sector by its market structure or regulations. In the fundamental analysis of the company I focused on models used for determining the intristic value of the shares and I calculated the intrinsic value, which I then compared with the current market price of the share. At the end I mentioned the split of the O2 Czech Republic company, which happened in 2015, and I compared selected indicators before and after the split.
Klíčová slova: fundamental analysis; investment recommendation; telecommunications; intrinsic value; stock market; market price

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Bankovnictví a pojišťovnictví
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 14. 3. 2016
Datum podání práce: 31. 5. 2016
Datum obhajoby: 9. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/56961/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: