Optimalizace výroby potravinových produktů

Název práce: Optimalizace výroby potravinových produktů
Autor(ka) práce: Slámová, Dominika
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Sekničková, Jana
Oponenti práce: Kuncová, Martina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tématem bakalářské práce je optimalizace výroby potravinových produktů zaniklé společnosti ing. Petra Němce. Společnost se zabývala výrobou potravinových směsí pro pekárny, cukrárny, zmrzlinárny a gastronomii. Hlavním cílem práce je sestavit model k nalezení optimální struktury výroby za účelem maximalizace zisku a současně minimalizace nákladů a maximalizace tržeb. Dílčím úkolem je zjistit optimální počet vyrobených produktů a množství vyráběných směsí. Jednotlivá řešení jsou v práci popsána pomocí simplexové metody a celočíselného lineárního programování. Kompromisní řešení je získáno užitím vícekriteriálního programování. Splnění stanovených cílů a jejich zhodnocení jsou popsány v závěru práce.
Klíčová slova: celočíselné lineární programování; výroba potravinových produktů; vícekriteriální programování
Název práce: Optimization of production of the nutritional products
Autor(ka) práce: Slámová, Dominika
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Sekničková, Jana
Oponenti práce: Kuncová, Martina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The theme of the thesis is to optimize the production of nutritional products of defunct company of Ing. Petra Němce. The company was engaged in production of nutritional mixtures for bakeries, pastry shops, ice cream parlours and gastronomy industry. The main objective is to create a model to find the optimal structure of production in order to maximize profit while minimizing costs and maximizing revenue. The partial task is to determine the optimum number of manufactured products and the quantity produced mixtures. The thesis describes particular solutions using the simplex method and integer linear programming. The compromise solution is obtained using multicriterial programming. Fulfilments of the set goals and their evaluation are described in the conclusion.
Klíčová slova: production of nutritional products; multicriterial programming; integer linear programming

Informace o studiu

Studijní program / obor: Kvantitativní metody v ekonomice/Matematické metody v ekonomii
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra ekonometrie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 16. 3. 2016
Datum podání práce: 15. 5. 2016
Datum obhajoby: 21. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/57018/podrobnosti

Soubory ke stažení

Neveřejná příloha
Neveřejný soubor
Stáhnout
    Poslední aktualizace: