Interní audit bank a jeho funkce při odhalování podvodných jednání

Název práce: Interní audit bank a jeho funkce při odhalování podvodných jednání
Autor(ka) práce: Kalousková, Lenka
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Staniek, Dušan
Oponenti práce: Witzany, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá rozborem interního auditu v bance a jeho funkce při odhalování podvodných jednání. Nejprve je shrnut vývoj auditu ve světě a v České republice, následně práce definuje obecné pojetí auditu a jeho rozdělení na interní a externí audit, jejichž vztah je podrobněji rozebrán. V rámci interního auditu je vysvětlena jeho podstata, charakteristika interního auditora a začlenění do organizační struktury. Důležitou součástí práce je postup interního auditu v bance, kde jsou vysvětleny všechny fáze a činnosti interního auditu. V části podvodného jednání jsou definovány druhy podvodů a jejich pachatelů. Mezi mnoha typy detekčních metod je vyzdvihnuta pozice interního auditu, která je významná při odhalování podvodů, přestože se nejedná o jeho hlavní činnost. Toto výsledné zjištění je podpořeno dvěma reálnými případy, které jsou analyzovány z pohledu interního auditu.
Klíčová slova: Interní audit bank; Detekční metody; Podvodná jednání; Podvod; Interní auditor; Interní audit; Audit
Název práce: Internal audit of banks and its function during detection of fraudulent actions
Autor(ka) práce: Kalousková, Lenka
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Staniek, Dušan
Oponenti práce: Witzany, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis is focused on the analysis of internal audit in bank and his function during the detection of fraud schemes. Firstly, there is a summary of audit evolution in the world and Czech republic then the thesis defines general concept of audit and its parts such as internal and external audits and their relation. Within internal audit there is explained its principle, characteristic of internal auditor and integration into the organizational structure. The process of internal audit in bank is important part of the thesis and all phases and work activities are explained. There are defined types of frauds and their perpetrators in the segment of fraudulent activities. The thesis highlights the position of internal audit amongst several kinds of detection methods. This final finding is supported by two real cases that are analyzed from the perspective of internal audit.
Klíčová slova: Internal audit of banks; Detection methods; Internal auditor; Audit; Fraudulent activities; Fraud; Internal audit

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 3. 2016
Datum podání práce: 30. 6. 2016
Datum obhajoby: 24. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/56630/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: