Ekonomická analýza spoločnosti Eyelevel s.r.o

Název práce: Ekonomická analýza spoločnosti EYELEVEL s.r.o
Autor(ka) práce: Lisáková, Kristína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: Boukal, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca sa zaoberá ekonomickou analýzou spoločnosti EYELEVEL s.r.o. Cieľom práce je vyhodnotiť ekonomickú situáciu spoločnosti, identifikovať hrozby a príležitosti plynúce z jej okolia, a na základe zistených záverov formulovať silné a slabé stránky spoločnosti s patričnými odporúčaniami na zlepšenie situácie. Práca je štandardne rozdelená na dve časti a to teoretickú a praktickú. V teoretickej časti je definovaný teoreticko-metodický aparát. Zmienené sú tu princípy a základné pojmy jednotlivých používaných metód finančnej analýzy a strategickej analýzy okolia spoločnosti. V praktickej časti práce je najprv predstavená spoločnosť EYELEVEL s.r.o., nasleduje PEST analýza, PORTER analýza a finančná analýza, na ktorú je kladený dôraz. V závere budú zhrnuté výsledky.
Klíčová slova: PEST analýza; Ekonomická analýza,; Pomerové ukazovatele; SWOT analýza; Porterov model 5 síl
Název práce: Ekonomická analýza spoločnosti Eyelevel s.r.o
Autor(ka) práce: Lisáková, Kristína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: Boukal, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zabývá ekonomickou analýzou společnosti EYELEVEL s.r.o. Cílem práce je vyhodnotit ekonomickou situaci společnosti, identifikovat hrozby a příležitosti plynoucí z jejího okolí a na základě zjištěných závěrů formulovat silné a slabé stránky společnosti s patřičnými doporučeními na zlepšení situace. Práce je standardně rozdělena na dvě části a to teoretickou a praktickou. V teoretické části je definován teoreticko-metodický aparát. Zmíněné jsou zde principy a základní pojmy jednotlivých používaných metod finanční analýzy a strategické analýzy okolí společnosti. V praktické části práce je nejprve představena společnost EYELEVEL s.r.o., následuje PEST analýza, PORTER analýza a finanční analýza, na kterou je kladen největší důraz. V závěru budou shrnuty výsledky.
Klíčová slova: PEST analýza; Porterův model 5 sil; SWOT analýza; Poměrové ukazatele; Ekonomická analýza
Název práce: The economic analysis of the company EYELEVEL s.r.o
Autor(ka) práce: Lisáková, Kristína
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: Boukal, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The master thesis deals with the economic analysis of the company EYELEVEL s.r.o. The aim of the thesis is to evaluate economic situation of the company, to identify threats and opportunities that arise from its surrounding. On the basis of the conclusion strengths and weaknesses of the company are formulated with the recommendation in order to improve their current situation. The thesis is split into two parts, theoretical one and practical one. The theoretical part defines theoretical and methodological starting points. The principles and basic terms of the particular methods of financial analysis and the strategic analysis of the company´s surrounding were mentioned there as well. The company EYELEVEL s.r.o is for the first time introduced in the practical part. Then PEST analysis, PORTER analysis and financial analysis, the main concern of the thesis, are followed. All the results are summarize in the conclusion.
Klíčová slova: Financial ratio; Porter´s five forces; PEST analysis; Economic analysis; SWOT analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 11. 2015
Datum podání práce: 11. 8. 2016
Datum obhajoby: 14. 9. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/55655/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: