Analýza marketingové strategie společnosti TheRoom na trhu únikových her

Název práce: Analýza marketingovej stratégie spoločnosti TheRoom na trhu únikových hier
Autor(ka) práce: Valková, Pavla
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kubálková, Markéta
Oponenti práce: Topolová, Ivana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto práca pojednáva o marketingovej stratégií spoločnosti TheRoom. Cieľom práce je analyzovať marketingovú stratégiu spoločnosti podnikajúcej na trhu únikových hier. Taktiež zistiť aké možnosti majú spoločnosti v danom zábavnom odvetví osloviť nových zákazníkov a následne zostavenie návrhov a doporučení na podporu marketingu a zvýšenia povedomia o ich existencii medzi zahraničnými turistami. V teoretickej časti práce je všeobecne vymedzený marketing a jeho podstata a ďalšie špecifiká klasického a internetového marketingu. Praktická časť obsahuje vymedzenie podnikateľského prostredia spoločnosti vrátane analýzy trhu a konkurencie. V práci je predstavená analýza marketingovej komunikácie, SWOT analýza a taktiež analýza databázy klientov spoločnosti TheRoom. Prínosom práce je predovšetkým ucelený pohľad na spoločnosť a jej marketingovú komunikáciu, ako aj na celý trh únikových hier, ktorý umožňuje vytvoriť si ucelený názor na súčasný stav a budúci vývoj tejto spoločnosti a odvetvia.
Klíčová slova: propagácia; únikové hry; marketingová komunikácia; marketing
Název práce: Analýza marketingové strategie společnosti TheRoom na trhu únikových her
Autor(ka) práce: Valková, Pavla
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kubálková, Markéta
Oponenti práce: Topolová, Ivana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato práce pojednává o marketingové strategii společnosti TheRoom. Cílem práce je analyzovat marketingovou strategií společnosti podnikající na trhu únikových her. Taktéž zjistit jaké možnosti mají společnosti v danem zábavním odvětví oslovit nových zákazníku a následně vytvoření návrhu a doporučení na podporu marketingu a zvýšení povědomí o jich existenci mezi zahraničníma turisty. V teoretické časti práce je všeobecné vymezený marketing jeho podstata a další specifika klasického a internetového marketingu. Praktická část obsahuje vymezení podnikatelského prostředí společnosti včetně analýzy trhu a konkurence. V práci je přestavená analýza marketingové komunikace, SWOT analýza a taktéž analýza databázi klientu společnosti TheRoom. Přínosem práce je především komplexní pohled na společnost a jej marketingovou komunikaci, jako aj na celý trh únikových her, který umožňuje vytvořit si ucelený názor na současný stav a budoucí vývoj této společnosti a odvětví.
Klíčová slova: únikové hry; propagace; marketingová komunikace; marketing
Název práce: An analysis of the marketing strategy of the corporation TheRoom on the market of escape games
Autor(ka) práce: Valková, Pavla
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Kubálková, Markéta
Oponenti práce: Topolová, Ivana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The thesis disserts about marketing strategy of the corporation TheRoom. The aim of this thesis is to analyze the company marketing strategy, its marketing activities on the internet, evaluation and to create a list of opportunities, suggestions and recommendation. The theoretical part is dedicated to general meaning of marketing and other specifications of the classical and internet marketing. Practical part deals with corporate environment, including market and competition analyses. The thesis contexts also analysis of marketing communication, SWOT analysis and analysis of database of TheRooms clients. The contribution of the thesis lies in the complex view on the company, its marketing communication and whole market of escape games, which allows to create a comprehensive opinion about the current position and future develop of the company and this sector.
Klíčová slova: propagation; escape games; marketing; marketing communication

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 13. 5. 2015
Datum podání práce: 1. 9. 2016
Datum obhajoby: 15. 9. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/53004/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: