Motivace v mikropodniku - zavedení motivačního systému

Název práce: Motivácia v mikropodniku - zavedenie motivačného systému
Autor(ka) práce: Bačovčinová, Anna
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca sa zaoberá motiváciou zamestnancov v mikropodniku pôsobiacom v oblasti cestovného ruchu. Cieľom práce je analýza silných a slabých stránok súčasného motivačného systému. V teoretickej časti práce sú vymedzené teoretické východiska motivácie, tradičné a moderné motivačné teórie, determinanty pracovného výkonu, aspekty motivačného procesu a špecifiká personálneho riadenia v mikropodniku. Praktická časť sa v úvode venuje popisu spoločnosti XY, v rámci ktorého bola prevedená aj SWOT analýza personálneho zabezpečenia. Nasleduje špecifikácia metodiky výskumu. Ako výskumná metóda bol použitý dotazníkový prieskum a individuálne hĺbkové rozhovory so zamestnancami. Na základe vyhodnotenia výsledkov výskumu je v závere navrhnutý nový motivačný systém na posilnenie a vytvorenie trvalej motivácie.
Klíčová slova: Spokojnosť ; Motivačné faktory; Mikropodnik; Motivačný systém; Motivácia
Název práce: Motivace v mikropodniku - zavedení motivačního systému
Autor(ka) práce: Bačovčinová, Anna
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce se zabývá motivací zaměstnanců v mikropodniku působícím v oblasti cestovního ruchu. Cílem práce je analýza silných a slabých stránek současného motivačního systému. V teoretické části práce jsou vymezeny teoretické východiska motivace, tradiční a moderní motivační teorie, determinanty pracovního výkonu, aspekty motivačního procesu a specifika personálního řízení v mikropodniku. Praktická část se v úvodu věnuje popisu společnosti XY, v jehož rámci byla provedena i SWOT analýza personálního zabezpečení. Následuje specifikace metodiky výzkumu. Jako výzkumná metoda byl použit dotazníkový šetření a individuální hloubkové rozhovory se zaměstnanci. Na základě vyhodnocení výsledků výzkumu je v závěru navržen nový motivační systém na posílení a vytvoření trvalé motivace.
Klíčová slova: Motivace; Motivační faktory; Spokojenost; Mikropodnik; Motivační systém
Název práce: Motivation in micro-enterprise – introduction of incentive programme
Autor(ka) práce: Bačovčinová, Anna
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The thesis deals with the motivation of employees in micro enterprises operating in the tourism sector. The aim of this study is to analyze the strengths and weaknesses of the current incentive system. In the theoretical part are defined theoretical bases of motivation, traditional and modern motivational theories, determinants of job performance, motivational aspects of process and specifics of personnel management in microenterprise. The practical part, at the beginning deals with the description of the company XY, in which SWOT analysis of staffing was transferred as well. It is followed by the specification of research methodologies. As a research method was used questionnaire survey and individual interviews with employees. Based on the research results, is at the end of the work, evaluated the new incentive system designed to enhance and create lasting motivation.
Klíčová slova: Motivation; Incentive programme; Satisfaction ; Motivational factors; Micro enterprise

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 11. 2015
Datum podání práce: 10. 5. 2016
Datum obhajoby: 15. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/55102/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: