Finanční analýza firmy Monsanto Slovakia, s.r.o

Název práce: Finančná analýza firmy Monsanto Slovakia, s. r. o
Autor(ka) práce: Uhelák, Filip
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Holečková, Jaroslava
Oponenti práce: Staňková, Anna
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Abstrakt Predložená práca sa zaoberá finančnou analýzou spoločnosti Monsanto Slovakia s. r. o. Analýza bola vyhotovená z účtovníckych výkazov z hospodárskych rokov 2012-2013, 2013-2014 a 2014-2015. Práca je rozdelená do dvoch častí. Prvú časť tvorí metodika finančnej analýzy, v ktorej je opísaný predmet finančnej analýzy, jej používatelia a nakoniec zdroje a metódy, ktoré sú používané k vyhotoveniu finančnej analýzy. Opísané metódy tvoria horizontálna a vertikálna analýza, pomerové ukazovatele a výber použitých bankrotových modelov. Druhú časť tvorí finančná analýza spoločnosti Monsanto Slovakia s.r.o. V úvode druhej časti sa nachádza krátke predstavenie spoločnosti, po ktorom nasleduje horizontálna a vertikálna analýza súvahy a výkazu zisku a strát. Následne sú analyzované pomerové ukazovatele. Na záver sú vyhodnotené výsledky bankrotových modelov, ktoré boli aplikované na sledovanú spoločnosť.
Klíčová slova: bankrotové modely; pomerové ukazovatele; horizontálna analýza; finančná analýza; vertikálna analýza
Název práce: Finanční analýza firmy Monsanto Slovakia, s.r.o
Autor(ka) práce: Uhelák, Filip
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Holečková, Jaroslava
Oponenti práce: Staňková, Anna
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Abstrakt Předložená práce se zabývá finanční analýzou společnosti Monsanto s.r.o. Analýza byla vyhotovená z účetních výkazů z hospodářských let 2012-2013, 2013-2014 a 2014-2015. Práce je rozdělena do dvou částí. První část tvoří metodika finanční analýzy, ve které je popsaný předmět finanční analýzy, její uživatelé a nakonec zdroje a metody, které jsou používané k vyhotovení finanční analýzy. Popsané metody tvoří horizontální a vertikální analýza společnosti Monsanto Slovakia s.r.o. V úvodu druhé části se nachází krátké představení společnosti, po kterém následuje horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztrát. Následně jsou analyzované poměrové ukazatele. Na závěr jsou vyhodnocené výsledky bankrotových modelů, které byly aplikované na sledovanou společnost.
Klíčová slova: bankrotní modely; vertikální analýza; horizontální analýza; finanční analýza; poměrové ukazatele
Název práce: Financial analysis of Monsanto Slovakia, s. r. o
Autor(ka) práce: Uhelák, Filip
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Holečková, Jaroslava
Oponenti práce: Staňková, Anna
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Abstract Presented work focuses on the financial analysis of the company Monsanto Slovakia s. r. o. The analysis was created using financial statements for business years 2012-2013, 2013-2014 and 2014-2015. The work is split into two parts. The first part describes the theory of financial analysis such as the subject of financial analysis, users of financial analysis, sources of financial analysis and eventually methods used to create financial analysis. Described methods are horizontal and vertical analysis of financial statements, ratio indicators, and bankruptcy models. The second part consists of financial analysis of the company Monsanto Slovakia. First, it introduces the company Monsanto Slovakia s. r. o. which is followed by creation of horizontal and vertical analysis of balance sheets and profit and loss statements. Next, ratio indicators are computed and analysed. In the end, bankruptcy models are constructed and evaluated to asses financial position of the company.
Klíčová slova: vertical analysis; ratio indicators; horizontal analysis; bankruptcy models; financial analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Účetnictví a finanční řízení podniku
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra financí a oceňování podniku

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 16. 3. 2016
Datum podání práce: 13. 5. 2016
Datum obhajoby: 17. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/57005/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: