Odpovědnost za vady ve spotřebitelských vztazích

Název práce: Zodpovednosť za vady v spotrebiteľských vzťahoch
Autor(ka) práce: Kmiťová, Dana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Hásová, Jiřina
Oponenti práce: Švarc, Zbyněk
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom diplomovej práce bolo overiť tri vyslovené hypotézy, ktoré sa dotýkajú ochrany spotrebiteľa pri uplatňovaní práv zo zodpovednosti za vady, s ohľadom na zmeny, ktoré nastali po rekodifikácii súkromného práva v Českej republike. V diplomovej práci som sa zamerala na otázku existencie zákonnej záruky v Českej republike, postup pri reklamovaní tovaru a na problémy, s ktorými sa spotrebiteľ môže stretnúť. V neposlednom rade som poukázala na práva spotrebiteľa pri reklamovaní tovaru v zahraničí. Záver práce zdôrazňuje úskalia pri reklamovaní tovaru a vlastné myšlienky ako by sa v tejto oblasti mohla zvýšiť ochrana spotrebiteľa.
Klíčová slova: spotrebiteľ; reklamácia tovaru v zahraničí; zodpovednosť za vady; reklamácia; ochrana spotrebiteľa; záruka; reklamačné konanie
Název práce: Odpovědnost za vady ve spotřebitelských vztazích
Autor(ka) práce: Kmiťová, Dana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Hásová, Jiřina
Oponenti práce: Švarc, Zbyněk
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce bylo ověřit tři vyslovené hypotézy, které se dotýkají ochrany spotřebitele při uplatňování práv z odpovědnosti za vady, s ohledem na směny, které nastali po rekodifikaci soukromého práva v České republice. V diplomové práci jsem se zaměřila na otázku existence zákonné záruky v České republice, postup při reklamaci tovaru a na problémy, s kterými se může spotřebitel potkat. V neposlední řadě jsem poukázala na práva spotřebitele při reklamaci tovaru v zahraničí. Závěr práce zdůrazňuje úskalí při reklamaci tovaru a vlastní myšlenky jak by se v této oblasti mohla zvýšit ochrana spotřebitele.
Klíčová slova: reklamační konání; ochrana spotřebitele; spotřebitel; záruka; právní odpovědnost; reklamace zboží v zahraničí; reklamace
Název práce: Liability for defects in consumer relations
Autor(ka) práce: Kmiťová, Dana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Hásová, Jiřina
Oponenti práce: Švarc, Zbyněk
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of the thesis was to verify three hypotheses expressed that concern consumer protection in the exercise of rights from liability for defects with respect to changes that occurred after the recodification of private law in the Czech Republic. In my thesis I focused on the question of the existence of a legal guarantee in the Czech Republic, the procedure for defective goods and the difficulties which a consumer might encounter. Finally, I pointed out to the right consumer at the claimed goods abroad. The conclusion highlights the pitfalls in the advertising of goods and own thoughts as if in this area could increase consumer protection.
Klíčová slova: warranty; complaint; legal liability; consumer law; guarantee; consumer; defect

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Podnikání a právo
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra podnikového a evropského práva

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 28. 8. 2014
Datum podání práce: 26. 8. 2015
Datum obhajoby: 12. 1. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/48950/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: