Aspekty financování Leveraged Buyout akvizic

Název práce: Aspekty financovania LBO akvizícií
Autor(ka) práce: Ruššinová, Miroslava
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Radová, Jarmila
Oponenti práce: Málek, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Primárnym cieľom práce je popísať a detailnejšie objasniť štruktúru LBO akvizície, od teoretických základov až po praktickú aplikáciu uvedených teoretických poznatkov na reálnych akvizičných prípadoch. V prvom celku sú vymedzené všeobecné prístupy k prevzatiu kupovanej spoločnosti, doplnené o zmapovanie celosvetového vývoja na trhu fúzií a akvizícií. V nasledujúcej teoretickej časti, zaoberajúcej sa konkétne LBO akvizíciami, boli charakterizované hlavné piliere procesu LBO transakcie: podstata finančnej páky, vplyv zadĺženia na hodnotu podniku, vlastnosti akvírovanej spoločnosti, subjekty participujúce v transakcii. Posledná časť práce analyzuje pridanú hodnotu akvizície prostredníctvom dvoch činiteľov, vnútorného výnosového percenta vlastného kapitálu a finančnej efektívnosti. Výsledky analýzy sú zhrnuté v závere tejto diplomovej práce.
Klíčová slova: akvizície; finančná efektívnosť; vnútorné výnosové percento; hodnota podniku; Leveraged Buyout
Název práce: Aspekty financování Leveraged Buyout akvizic
Autor(ka) práce: Ruššinová, Miroslava
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Radová, Jarmila
Oponenti práce: Málek, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Primárním cílem práce je popsat a objasnit strukturu LBO akvizice, od teoretických základů až po praktickou aplikaci uvedených teoretických poznatků na reálných akvizičních případech. V první části jsou vymezeny obecné přístupy k převzetí kupované společnosti, doplněné o zmapování celosvětového vývoje na trhu fúzí a akvizic. V následující teoretické části byly charakterizovány hlavní pilíře procesu LBO transakce: podstata finanční páky, vliv zadluženosti na hodnotu podniku, vlastnosti cílové společnosti, subjekty participující v transakci. Poslední část práce analyzuje přidanou hodnotu akvizice prostřednictvím dvou činitelů, vnitřního výnosového procenta vlastního kapitálu a finanční efektivnosti. Výsledky analýzy jsou shrnuty v závěru této diplomové práce.
Klíčová slova: finanční efektivnost; vnitřní výnosové procento; akvizice; hodnota podniku; Leveraged Buyout
Název práce: The aspects of financing Leveraged Buyout acquisitions
Autor(ka) práce: Ruššinová, Miroslava
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Radová, Jarmila
Oponenti práce: Málek, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The primary aim of this study is to describe and explain in more detail the structure of LBO acquisitions, from theoretical foundations to practical application of theoretical knowledge referred to the acquisition of real cases. The first part specifies the general approaches to the takeover of the purchased company, complemented by a global market development of mergers and acquisitions. The following theoretical part deals with LBO acquisitions with characteristics of the main pillars of the process of LBO transactions: the nature of financial leverage, the impact of debt on enterprise value, qualities of the acquired company, entities participating in the transaction. The last part of the thesis analyzes the added value of the acquisition through two factors, the internal rate of return on equity and cost-effectiveness. Results of the analysis are summarized at the end of this thesis.
Klíčová slova: internal rate of return; M&A; cost-effectiveness; Leveraged Buyout

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finanční inženýrství
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 21. 3. 2014
Datum podání práce: 1. 9. 2014
Datum obhajoby: 16. 9. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/47240/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: