Návrh systému řízení zasob ve vybranem podniku

Název práce: Návrh systému riadenia zásob vo vybranom podniku
Autor(ka) práce: Svítek, Michal
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Jirsák, Petr
Oponenti práce: Rathouský, Bedřich
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá návrhom vhodného systému riadenia zásob obchodnejspoločnosti predávajúcej náhradné diely na traktory a poľnohospodárske stroje. Cieľom práce je analyzovať súčasný stav riadenia zásob v spoločnosť, identifikovať jeho nedostatky a následne využitím vhodných metód a modelov, navrhnúť vhodný systém riadenia zásob. V teoretickej časti sú popísané základné teoretické východiská z oblasti riadenia zásob, metódy diferencovania zásob (analýza ABC a XYZ), stanovenia výšky poistnej zásoby, prognózovania spotreby a modely základných objednávacích systémov. V praktickej časti práce je analyzovaný súčasný stav riadenia zásob v spoločnosti s vyhodnotením hlavných nedostatkov. Následne sú prakticky aplikované metódy a modely s teoretickej časti, do prostredia podniku. Výstupom práce je návrh optimálneho systému riadenia zásob, ktorý podniku umožní uspokojovať potreby zákazníkov v požadovanej miere pri súčasnej minimalizácii nákladov spojených so zásobami.
Klíčová slova: poistná zásoba; objednávacie systémy; XYZ analýza; ABC analýza; riadenie zásob
Název práce: Návrh systému řízení zasob ve vybranem podniku
Autor(ka) práce: Svítek, Michal
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Jirsák, Petr
Oponenti práce: Rathouský, Bedřich
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá návrhem vhodného systému řízení zásob obchodní společnosti prodávající náhradní díly na traktory a zemědělské stroje. Cílem práce je analyzovat současný stav řízení zásob v společnost, identifikovat jeho nedostatky a následně využitím vhodných metod a modelů, navrhnout vhodný systém řízení zásob. V teoretické části jsou popsány základní teoretická východiska z oblasti řízení zásob, metody diferenciace zásob (analýza ABC a XYZ), stanovení výše pojistné zásoby, prognózování spotřeby a modely základních objednacích systémů. V praktické části práce je analyzován současný stav řízení zásob ve společnosti s vyhodnocením hlavních nedostatků. Následně jsou prakticky aplikovány metody a modely s teoretické části, do prostředí podniku. Výstupem práce je návrh optimálního systému řízení zásob, který podniku umožní uspokojovat potřeby zákazníků v požadované míře při současné minimalizaci nákladů spojených se zásobami.
Klíčová slova: objednací systémy; řízení zásob; ABC analýza; pojistná zásoba; XYZ analýza
Název práce: Proposal of Inventory Management System in Selected Company
Autor(ka) práce: Svítek, Michal
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Jirsák, Petr
Oponenti práce: Rathouský, Bedřich
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This Master's Thesis proposes appropriate inventory management system for trade company, that sells and distribute spare parts for tractors and agricultural machinery. The aim of the thesis is to analyze current inventory management system used in the company, identify it's main flaws and subsequently, by application of appropriate inventory management models and methods, to propose most suitable inventory management system. Theoretical part of the thesis contains literature review, description of methodology and models that are used for inventory segmentation (ABC and XYZ analysis), demand forecasting, safety stock calculation and description of basic models of inventory replenishment policies. Practical part of the thesis contains evaluation of currently used inventory management system and identification of it's main flaws. Subsequently the inventory management models described in theoretical part of the thesis are applied to the environment of chosen company. The main output of this thesis is the proposal of most suitable inventory management and replenishment system, that will provide for appropriate level of customer service, while minimizing inventory related costs.
Klíčová slova: replenishment policy; customer service level; safety stock; ABC analysis; XYZ analysis; Inventory management

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra logistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 3. 2. 2015
Datum podání práce: 20. 8. 2015
Datum obhajoby: 23. 9. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/53811/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: