Marketingová strategie společnosti Automobili Lamborghini S.p.A

Název práce: Marketingová strategie společnosti Automobili Lamborghini S.p.A
Autor(ka) práce: Kouřilová, Nela
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Chylíková, Hana
Oponenti práce: Novák, Miloš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce je zpracována na téma marketingové strategie společnosti Automobili Lamborghini S.p.A. V práci se zaměřuji na jeden z nejužších segmentů trhu vůbec, a tedy na luxusní sportovní vozy, mezi které Lamborghini dozajista patří. Luxusní sportovní vozy jsou tak vyhraněný segment trhu, že musíme z marketingového hlediska zohlednit odlišnosti a specifikace, se kterými je nutné kalkulovat při vytváření strategie. Proto jsem si za cíl práce dala analýzu marketingové strategie společnosti za pomocí situační analýzy, díky které případně navrhnu vylepšení do budoucnosti. V první části se zaměřím na teorii jednotlivých složek marketingové strategie. Rozeberu zde podrobně marketingový plán, z kterého pak v praktické části použiji na značku Lamborghini situační analýzu. V druhé části popíši působení společnosti Lamborghini, její hlavní milníky v historii, společně s její rolí na světovém trhu. Provedu zde výše zmíněnou situační analýzu, která obsahuje externí, interní analýzu a její výstup pomocí SWOT. Díky výstupům z analýz zhodnotím marketingovou strategii značky a případně navrhnu její zlepšení.
Klíčová slova: Automobili Lamborghini S.p.A. ; SWOT; luxus; marketingová strategie; automobilový průmysl; sportovní vozy
Název práce: Marketing strategy of the company Automobili Lamborghini S.p.A
Autor(ka) práce: Kouřilová, Nela
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Chylíková, Hana
Oponenti práce: Novák, Miloš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The topic of the bachelor thesis is Marketing strategy of the company Automobili Lamborghini S.p.A.. It is focused on one of the narrowest market segments, on luxury sports cars, where Lamborghini surely belongs. Luxury sports cars are such a segment of the market that we need to take into account differences and specifications with which it is necessary to calculate when developing the strategy. Therefore the main aim of the thesis is to summarize the company Automobili Lamborghini S.p.A., analyse their marketing strategy and possibly suggest improvements for the future. The thesis is systematically divided into two parts, theoretical and practical. The first part focuses on the theory of the individual components of a marketing strategy. The second part focuses on Lamborghini itself, its major milestones in history, along with its role in the world market. The situational analysis is used there with its output using SWOT. Thanks to the output of the analyses, the evaluation of the marketing strategy is made and possible appropriate improvements suggested.
Klíčová slova: marketing strategy; SWOT; automobile industry; Automobili Lamborghini S.p.A.; sports cars; luxury

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 9. 2014
Datum podání práce: 31. 5. 2015
Datum obhajoby: 2015

Soubory ke stažení

Soubory budou k dispozici až po obhajobě práce.

    Poslední aktualizace: