Analýza podnikatelského prostředí francouzského regionu PACA a rozvoj obchodní spolupráce s ČR

Název práce: Analýza podnikatelského prostředí francouzského regionu PACA a rozvoj obchodní spolupráce s ČR
Autor(ka) práce: Baťhová, Barbora
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Gullová, Soňa
Oponenti práce: Zamykalová, Miroslava
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této bakalářské práce je provést analýzu podnikatelského prostředí francouzského regionu Provence-Alpes-Côte d'Azur a zmapovat obchodní spolupráci mezi ČR a regionem. Mým záměrem je zde poskytnout koplexní informace nejen o regionu a jeho podnikatelském prostředí, ale i jeho kultuře a jejím vlivu na obchodní jednání s obchodníky z této oblasti. Po krátkém teoretickém úvodu následuje nosná kapitola celé práce, ve které je provedena PEST analýza regionu. V následující kapitole jsou na základě provedené analýzy idetifikovány silné a slabé stránky regionu. Tato část práce zahrnuje i zkušenosti a doporučení českých firem, jenž zde mají své dodavatele a může tak být přínosná pro další české společnost zvažující obchodování s tímto regionem. Poslední kapitola mapuje obchodní spolupráci ČR a regionu a navrhuje perspektivní oblasti k exportu pro české obchodníky.
Klíčová slova: Analýza podnikatelského prostředí; Provence-Alpes-Côte d'Azur; PEST analýza
Název práce: Analysis of the business environment of the French PACA region and the development of business cooperation with the Czech Republic
Autor(ka) práce: Baťhová, Barbora
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Gullová, Soňa
Oponenti práce: Zamykalová, Miroslava
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this work is to analyze the business environment of the French region of Provence-Alpes-Côte d'Azur and map business cooperation between the Czech Republic and the region. My intention here is to provide complex information not only about the region and its business environment, but also about its culture and its impact on business dealings with traders from the area. After a brief theoretical introduction follows carrier chapter of the thesis in which PEST analysis of the region is conducted. In the following section, based on the analysis, the strengths and weaknesses of the region are identified. This part also includes the experiences and recommendations of Czech companies which have their suppliers here and may thus be beneficial for other Czech companies that are considering trading with this region. The last chapter focuses on business cooperation between Czech Republic and the region and suggests promising areas for export for Czech businessmen.
Klíčová slova: Provence-Alpes-Côte d'Azur; PEST analysis; Analysis of a business environment

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 13. 5. 2013
Datum podání práce: 15. 5. 2015
Datum obhajoby: 28. 5. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/43047/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: