Využití revenue managementu ve vybraném kongresovém hotelu

Název práce: Využitie revenue managementu vo vybranom kongresovom hoteli
Autor(ka) práce: Lachová, Radka
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Jenčková, Jiřina
Oponenti práce: Indrová, Jarmila
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto diplomovej práce je teoreticky vymedziť pojem revenue management a na príklade vybraného kongresového hotela deklarovať jeho praktické využitie a poukázať na dosiahnuté výsledky v riadení kapacít a optimalizácií príjmov. Druhotným cieľom je analyzovať aplikáciu jednotlivých nástrojov a zistiť či je nutné pri ich užívaní zohľadniť špecifický charakter kongresového hotela. Prvá kapitola obsahuje definíciu pojmov týkajúcich sa problematiky revenue managementu. Druhá kapitola je venovaná charakteristike súčasného stavu kongresového cestovného ruchu na českom trhu a analýze aplikácie jednotlivých nástrojov a techník vybraným kongresovým hotelom. Analýza je doložená konkrétnymi prípadmi z praxe a komentármi manažérov hotela. V tretej kapitole sa nachádza zhodnotenie zavedených taktík hotelom a odporúčania ako ďalej zefektívniť využívanie revenue managementu, a tým zvýšiť príjmy hotela.
Klíčová slova: Revenue management; Nástroje revenue managementu; Kongresový cestovný ruch; Optimalizácia príjmov
Název práce: Využití revenue managementu ve vybraném kongresovém hotelu
Autor(ka) práce: Lachová, Radka
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Jenčková, Jiřina
Oponenti práce: Indrová, Jarmila
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této práce je teoreticky vymezit pojem revenue management a na příkladu vybraného kongresového hotelu deklarovat jeho praktické využití a poukázat na dosažené výsledky v řízení kapacit a optimalizaci příjmů. Druhotným cílem je analyzovat aplikaci jednotlivých nástrojů a zjistit zda je nutné při jejich užívání zohlednit specifický charakter kongresového hotelu. První kapitola obsahuje definici pojmů týkajících se problematiky revenue managementu. Druhá kapitola je věnována charakteristice současného stavu kongresového cestovního ruchu na českém trhu a analýze aplikace jednotlivých nástrojů a technik vybraným kongresovým hotelem. Analýza je doložena konkrétními případy z praxe a komentářmi manažerů hotelu. V třetí kapitole se nachází zhodnocení zavedených taktik hotelem a doporučení jak dále zefektivnit využívání revenue managementu, a tím zvýšit příjmy hotelau
Klíčová slova: Optimalizace příjmů; Revenue management; Nástroje revenue managementu; Kongresový cestovní ruch
Název práce: Application of revenue management in a selected congress hotel
Autor(ka) práce: Lachová, Radka
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Jenčková, Jiřina
Oponenti práce: Indrová, Jarmila
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this thesis is to theoretically define revenue management and declare its practical utilization and achievements on a selected congress hotel.The other objective is to analyze the application of various tools and find out whether the specific nature of congress hotel needs to be considered while using revenue management tactics. The first chapter contains a definition of terms of revenue management. In the second chapter the current situation of congress tourism in Czech republic is characterized. This chapter includes also an analysis of the application of the revenue management tools and techniques by the selected congress hotel. The analysis is enriched by comments of the hotels managers. Based on the analysis,the last chapter summarizes the achieved results and suggests steps leading to improved contribution of revenue management tools to revenue optimization.
Klíčová slova: Revenue management; Revenue optimization; Revenue management tools; Congress tourism

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 3. 10. 2013
Datum podání práce: 22. 5. 2015
Datum obhajoby: 26. 5. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/44453/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: