Vliv Facebooku na Body Image

Název práce: Vplyv Facebooku na Body Image
Autor(ka) práce: Hruščáková, Lenka
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vávra, Oldřich
Oponenti práce: Stříteský, Václav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto práca sa primárne zaoberá vplyvom Facebooku na body image mladých dievčat. Cieľom je zistiť, do akej miery ovplyvňuje čas strávený na facebooku sebahodnotenie mladých dievčat. Ďalej budeme zisťovať marketingové vnímanie a konzumné správanie dievčat vo veku od 14 do 19 rokov a naším cieľom bude preskúmať to, ako dnes vnímajú mladí ľudia reklamu a retušovanie, a ako často využívajú internet k nákupom. Práca je rozdelená do dvoch častí a to na teoretickú a praktickú časť. V teoretickej časti bude čitateľ oboznámený s témami súvisiacimi s Body Imagom a sociálnymi sieťami. Praktická časť obsahuje štyri štúdie ( The truth about beauty, Pretty as a picture, Why she buys, Net girls ), z ktorých vychádzame v celej práci. Ďalej sa v praktickej časti budeme snažiť overiť tri hlavné výskumné otázky, ktoré súvisia s body imagom, reklamou a internetovým nakupovaním. V závere práce sú vyvodené konkrétne závery, vychádzajúce zo zistení a uvedené marketingové odporúčania.
Klíčová slova: Body Image; Marketing; Facebook
Název práce: Vliv Facebooku na Body Image
Autor(ka) práce: Hruščáková, Lenka
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vávra, Oldřich
Oponenti práce: Stříteský, Václav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato práce se primárně zabývá vlivem Facebooku na body image mladých dívek. Cílem je zjistit, do jaké míry ovlivňuje čas strávený na facebooku sebehodnocení mladých dívek. Dále budeme zjišťovat marketingové vnímání a konzumní chování dívek ve věku od 14 do 19 let a naším cílem bude prozkoumat to, jak dnes vnímají mladí lidé reklamu a retušování, a jak často využívají internet k nákupům. Práce je rozdělena do dvou částí a to na teoretickou a praktickou část. V teoretické části bude čtenář seznámen s tématy souvisejícími s body image a sociálními sítěmi. Praktická část obsahuje čtyři studie (The truth about beauty, Pretty as a picture, Why she buys, Net girls), z nichž vycházíme v celé práci. Dále se v praktické části budeme snažit ověřit tři hlavní výzkumné otázky, které souvisejí s body imagem, reklamou a internetovým nakupováním. V závěru práce jsou vyvozeny konkrétní závěry, vycházející ze zjištění a uvedeny marketingové doporučení.
Klíčová slova: Body Image; Marketing; Facebook
Název práce: The Impact of Facebook on Body Image
Autor(ka) práce: Hruščáková, Lenka
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Vávra, Oldřich
Oponenti práce: Stříteský, Václav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This paper is primarily focused on influence of Facebook on body image of young girls. The main objective is to determine how much could time spent on Facebook influence self-evaluating. Furthermore, we will identify the marketing perception and consumption behaviors of girls aged 14 to 19 years and we aim to explore how young people today perceive advertising and retouching, and how often they shop online. The work is divided into two parts. The first part is theoretical and second part is practical. In the theoretical part we will be trying to explain Body Image and social networks. The practical part contains four studies (The Truth About Beauty, Pretty as a picture, Why she buys, Net girls), which are underlying for the whole work. Furthermore in the practical part, we will be trying to verify the three main research questions related to body image, advertising and online shopping. In conclusion are drawn specific conclusions based on the findings and marketing recommendations. Key words:
Klíčová slova: Body Image; Facebook; Marketing

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 5. 11. 2014
Datum podání práce: 31. 5. 2015
Datum obhajoby: 20. 5. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/50161/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: