Uvedení nového produktu na trh

Název práce: Uvedenie výrobku na trhu
Autor(ka) práce: Grajciarová, Nikoleta
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Filipová, Alena
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Predmet tejto diplomovej práce tvorí analýza procesu uvedenia nového produktu na farmaceutický trh. Táto analýza je najprv predostretá v teoretickej rovine v prvej časti práce a následne potom v úrovni konkrétnej farmaceutickej firmy. V teoretickej časti práce je definovaný marketingový postup uvedenia nového produktu na trh a pozornosť je zameraná na špecifické charakteristiky procesu zavádzania farmaceutického produktu. Získané teoretické poznatky sú využité v nadväzujúcej praktickej časti. V praktickej časti je už tento proces sledovaný na zavedenie konkrétneho produktu farmaceutickej spoločnosti Bayer. Východiskovým bodom je analýza internej štruktúry spoločnosti a zároveň i načrtnutá PEST analýza.Za týmito bodmi sa nachádza už hlavná časť práve a to deskripcia opisu zavedeného postupu uvádzania nového liečiva na český trh z pohľadu spoločnosti Bayer. V poslednom rade sú poznatky z praktickej časti zhrnuté do uceleného záveru, z ktorého je potom možné navrhnúť prípadné zmeny jednotlivých aspektov marketingového mixu spoločnosti.
Klíčová slova: uvedenie produktu na trh; liečivá; farmaceutický priemysel
Název práce: Uvedení nového produktu na trh
Autor(ka) práce: Grajciarová, Nikoleta
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Filipová, Alena
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Předmět této diplomové práce tvoří analýza procesu uvedení nového produktu na farmaceutický trh. Tato analýza je nejprve probírana v teoretické rovině v první části práce a následně pak v úrovni konkrétní farmaceutické firmy. V teoretické části práce je definován marketingový postup uvedení nového produktu na trh a pozornost je zaměřena na specifické charakteristiky procesu zavádění farmaceutického produktu. Získané teoretické poznatky jsou využity v navazující praktické části. V praktické části je již tento proces sledován na zavedení konkrétního produktu farmaceutické společnosti Bayer. Výchozím bodem je analýza interní struktury společnosti a zároveň i nastíněná PEST analýza.Za těmito body se nachází již hlavní část právě a to deskripce popisu zavedeného postupu uvádění nového léčiva na český trh z pohledu společnosti Bayer. V poslední řadě jsou poznatky z praktické části shrnuty do uceleného závěru, ze kterého je pak možné navrhnout případné změny jednotlivých aspektů marketingového mixu společnosti
Klíčová slova: farmaceutický průmysl; uvedení produktu na trh; léčiva
Název práce: Launching of new product
Autor(ka) práce: Grajciarová, Nikoleta
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Filipová, Alena
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Subject is an analysis of launching process of a new product on the pharmaceutical market. This analysis is considered firstly in the theoretical part of the thesis, and then in practical part of thesis from the point of view of the particular pharmaceutical company. The theoretical part consists of defining marketing approach of a new product on the market and attention is mainly focused on the specific characteristics of the process of launching of pharmaceutical product. In the practical part this process has been considered from the point of view of pharmaceutical company Bayer. The starting point is the analysis of the internal structure of the company and also outlined PEST analysis. This is followed by main part of thesis- description of process of launching. In the end of the thesis, there are findings leading to possible changes and improvements in different aspects of the marketing mix.
Klíčová slova: pharmaceuticals; pharmaceutical industry; launching of new product

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 28. 10. 2013
Datum podání práce: 1. 2. 2015
Datum obhajoby: 6. 2. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/45182/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: