Fundraisingové metody NNO v ČR a Velké Británii

Název práce: Fundraisingové metody NNO v ČR a Velké Británii
Autor(ka) práce: Bartlová, Petra
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Boukal, Petr
Oponenti práce: Vávrová, Hana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se zaměřuje na srovnání fundraisingových metod a přístupů využívaných ve Velké Británii a České republice. Velká Británie je mnoha zemím příkladem nejen v oblasti získávání prostředků, ale také v přístupu k dávání jako běžné součásti života. Práce nejprve definuje fundraising a stanovuje jeho obecnou úlohu a význam v činnosti neziskových organizací. Dále je v práci popsána problematika dárců, zdrojů a jednotlivých fundraisingových metod. Praktická část pak srovnává konkrétní českou a britskou organizaci, jež obě patří do stejného mezinárodního uskupení a teoreticky se tedy nacházejí v podobných pozicích. Zde se nachází také vyhodnocování současné pozice české NNO a jsou poskytnuta doporučení pro další směr vývoje jejího přístupu k fundraisingovým metodám v blízké budoucnosti.
Klíčová slova: Česká republika; fundraisingové metody; fundraising; nestátní nezisková organizace; Velká Británie
Název práce: „ Fundraising methods of NGOs in the Czech Republic and Great Britain“
Autor(ka) práce: Bartlová, Petra
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Boukal, Petr
Oponenti práce: Vávrová, Hana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The diploma thesis focuses on the comparison of fundraising methods and approaches used in Great Britain and the Czech republic. Great Britain is an example to many countries, not only in the area of acquiring resources, but also in its approach to giving as a common part of daily life. The thesis first defines fundraising and sets its general purpose and meaning in the functioning of NGOs. Then the issues of donors, resources and each fundraising method are described in the thesis. The practical part compares concrete Czech and British organizations, which both belong to the same international formation and theoretically therefore find themselves in similar positions. Here, also the evaluation of the current position of the Czech NGO is to be found, and recommendations for the upcoming direction of the development of its approach to fundraising methods in the near future are provided.
Klíčová slova: fundraising methods; Great Britain; Czech Republic; fundraising; Non-governmental non-profit organization

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 27. 9. 2012
Datum podání práce: 27. 8. 2014
Datum obhajoby: 18. 9. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/39014/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: