Mobilní aplikáce pro lékařskou praxi

Název práce: Mobilné aplikácie pre lekársku prax
Autor(ka) práce: Smiková, Denisa
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kubálková, Markéta
Oponenti práce: Topolová, Ivana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto práca sa zaoberá využitím mobilných aplikácií v lekárskej praxi. Rozoberá možnosti existujúcich aplikácií na trhu a návrh aplikácie pre konkrétnu ambulanciu. Hlavným cieľom práce je navrhnúť mobilnú aplikáciu pre zefektívnenie práce lekára, informovanosti pacienta a zlepšenie vzájomnej komunikácie, keďže v na súčasnom trhu žiadna podobná aplikácia pre ambulancie neexistuje. K optimálnej funkčnosti aplikácie som dospela po vyhodnotení dotazníka zodpovedaného lekármi a po analýze trhu. Zároveň práca zhodnocuje reálne zavedenie aplikácie do praxe, ktoré by však v súčasnosti bolo príliš nákladné. V budúcnosti môže byť aplikácie využiteľná nielen pre konkrétnu ambulanciu, ale aj pre všetky odborné ambulancie, prípadne slúžiť ako inšpirácia a základ rozšírenejšej aplikácie.
Klíčová slova: aplikácia pre zdravie; aplikácia v zdravotníctve; lekárska aplikácia; aplikácia pre ambulanciu; aplikácia pre lekára; mobilná aplikácia
Název práce: Mobilní aplikáce pro lékařskou praxi
Autor(ka) práce: Smiková, Denisa
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kubálková, Markéta
Oponenti práce: Topolová, Ivana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato práce se zabývá využitím mobilních aplikací v lékařské praxi. Rozebírá možnosti stávajících aplikací na trhu a návrh aplikace pro konkrétní ambulanci. Hlavním cílem práce je navrhnout mobilní aplikaci pro zefektivnění práce lékaře, informovanosti pacienta a zlepšení vzájemné komunikace, jelikož na současném trhu žádná podobná aplikace pro ambulance neexistuje. K optimální funkčnosti aplikace jsem dospěla po vyhodnocení dotazníku zodpovězeném lékaři a po analýze trhu. Práce zároveň zhodnocuje reálné zavedení aplikace do praxe, které by však v současnosti bylo příliš finančně nákladné. V budoucnu může být aplikace využitelná nejen pro konkrétní ambulanci, ale i pro všechny odborné ambulance, případně sloužit jako inspirace a základ pro rozšířenější aplikaci.
Klíčová slova: lékařská aplikace; aplikace pro zdraví; aplikace pro ambulanci; aplikace ve zdravotnictví; aplikace pro lékaře; mobilní aplikace
Název práce: Mobile applications for medical practice
Autor(ka) práce: Smiková, Denisa
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Kubálková, Markéta
Oponenti práce: Topolová, Ivana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This paper deals with the use of mobile applications in medical practice. It studies the possibilities of existing medical applications on the market and proposition of application for specific medical practice. The main goal is to design a mobile application that helps doctor to work more effectively, patient to get information easily and improves communication between them, as nowadays there is no such application on the market. After market research and questionnaire among doctors I found out optimal functions of application. The paper also looks at possibility of developing and implementing the application, but nowadays it is too expensive for a regular medical practice to effort such application. In future it is possible to use this proposition for any medical practice or it can be used as inspiration or basis for more specific application.
Klíčová slova: app for doctor; health app; health mobile app; mobile app for doctor; mobile app; mobile application

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 3. 9. 2013
Datum podání práce: 1. 9. 2014
Datum obhajoby: 9. 9. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/43724/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: