Analýza bubliny na čínském trhu nemovitostí

Název práce: Analýza bubliny na čínskom realitnom trhu
Autor(ka) práce: Vachulová, Katarína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Musílek, Petr
Oponenti práce: Stádník, Bohumil
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá problematikou bubliny na čínskom realitnom trhu. Cieľom práce je zistiť príčiny jej vzniku, aktuálny vývoj a ozrejmiť, prečo je trh nehnuteľností taký lákavý pre špekulantov a investorov. Práca je rozdelená do štyroch hlavných kapitol. Prvá kapitola venuje všeobecnej analýze špekulatívnych bublín, ktorá má čitateľovi priblížiť danú problematiku. Nemenej dôležitou časťou práce je druhá kapitola venovaná analýze bubliny v USA, ktorá vyústila v svetovú finančnú krízu a zameriava sa na priebeh v Číne. V tretej kapitole sa sústredím na charakteristiku a postupnú premenu čínskej ekonomiky, poukážem na jej vývoj, silné a slabé stránky. Štvrtá kapitola je venovaná čínskemu trhu nehnuteľností a analýze vo vybraných mestách, spracovaniu a analýze získaných údajov.
Klíčová slova: ČĽR; bublina; trh nehnuteľností
Název práce: Analýza bubliny na čínském trhu nemovitostí
Autor(ka) práce: Vachulová, Katarína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Musílek, Petr
Oponenti práce: Stádník, Bohumil
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá problematikou bubliny na čínském trhu nemovitostí. Cílem práce je zjistit příčiny jejího vzniku, aktuální vývoj a ozřejmit, proč je trh nemovitostí tak lákavý pro spekulanty a investory. Práce je rozdělená do čtyř hlavních kapitol. První kapitola se věnuje všeobecní analýze spekulativních bublin, která má čtenářovi přiblížit danou problematiku. Neméně důležitou častí práce je druhá kapitola věnovaná analýze bubliny v USA, která vyústila v světovou finanční krizi a soustředí se na průběh v Číně. V třetí kapitole se soustředím na charakteristiku a postupní přeměnu čínské ekonomiky, poukáži na její vývoj, silné a slabé stránky. Čtvrtá kapitola je věnovaná čínskému trhu nemovitostí a analýze ve vybraných městech, zpracovaní a analýze získaných údajů.
Klíčová slova: ČLR; bublina; trh nemovitostí
Název práce: The analysis of the Chinese real estate market´s bubble
Autor(ka) práce: Vachulová, Katarína
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Musílek, Petr
Oponenti práce: Stádník, Bohumil
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This diploma thesis deals with the bubble in the Chinese real estate market. The aim of the diploma thesis is to find out its causes, current developments and clarify why the real estate market is so appealing for speculators and investors. Diploma thesis is subdivided into four main chapters. The first chapter is devoted to a general analysis of speculative bubbles, which has to introduce the topic to the reader. Equally important part is the second chapter devoted to the analysis of the bubble in the U.S., which led into the global financial crisis and focuses on progress in China. In the third chapter I focus on the characteristics and the gradual transformation of the Chinese economy, and demonstrate its development, strengths and weaknesses. The fourth chapter is devoted to the Chinese real estate market and analysis in selected cities and analysis of obtained data.
Klíčová slova: China; bubble; the real estate market

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Bankovnictví a pojišťovnictví
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 23. 10. 2013
Datum podání práce: 2. 6. 2014
Datum obhajoby: 11. 9. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/45117/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: