Podnikatelský plán založení kavárny v Praze

Název práce: Podnikatelský plán založení kavárny v Praze
Autor(ka) práce: Mahdalíková, Miriam
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kešner, Martin
Oponenti práce: Svobodová, Ivana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu založení kavárny Coffee House. Teoretická část se zabývá významem podnikatelského plánu, komu slouží, jaké kritéria hodnocení posuzuje banka a jaké investor. Dále vypracovávám strukturu podnikatelského plánu, na základě které postupuji v praktické části diplomové práce. Praktická část je zaměřena na vypracování podnikatelského plánu kavárny Coffee House, s.r.o., které hlavní činnost spočívá v profesionální přípravě výběrové kávy a výrobě domácího pečiva a dezertů. Výběr lokality kavárny byl podložen kvantitativním průzkumem trhu a poptávky, který potvrdil vhodnost vybraného místa podnikání. Ve finančním plánu hodnotím proveditelnost, návratnost a udržitelnost tohoto projektu na základě realistické, optimistické a pesimistické varianty.
Klíčová slova: kvantitativní průzkum trhu; investor; podnikatelský plán; výběrová káva; kavárna
Název práce: Business plan for the establishment of a Coffee House
Autor(ka) práce: Mahdalíková, Miriam
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Kešner, Martin
Oponenti práce: Svobodová, Ivana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The diploma thesis focuses on creating a business plan for the establishment of a Coffee House in Prague. The theoretical part discusses the importance of a business plan, to whom it serves, what are the assessment criteria taken into consideration by the bank houses and investors. Consecutively the structure of a business plan is reviewed, on which bases, the practical part is elaborated. The practical part focuses on the development of a business plan for the Coffee House, LLC, of which the main business is a professional specialty coffee preparation and production of homemade pastries and desserts. Locality selection of the cafe house was based on quantitative market research of a demand, which confirmed the suitability of the place of this business. In the financial plan assesses feasibility evaluation, return, and sustainability of the project on the basis of a realistic, optimistic and pessimistic variant.
Klíčová slova: quantitative market research; specialty coffee; cafe house; investor; the business plan

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 11. 2013
Datum podání práce: 20. 5. 2014
Datum obhajoby: 10. 9. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/45651/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: