Fundamentální analýza akcií Facebook“

Název práce: Fundamentálna analýza akcií Facebook
Autor(ka) práce: Petrušková, Ivana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Musílek, Petr
Oponenti práce: Cibulka, Jakub
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Predmetom diplomovej práce: "Fundamentálna analýza akcií Facebook" je analýza vstupov, metód a postupov fundamentálnej analýzy v teoretickej rovine a ich následná aplikácia na konkrétnom príklade - akciách americkej spoločnosti Facebook. Práca sa v úvodnej časti zaoberá vývojom, analýzou spoločnosti a jej základnými fundamentmi na podnikovej úrovni. Následne sa zameriava na metódy fundamentálnej analýzy s cieľom určiť vnútornú hodnotu akcií. Práca ďalej pojednáva o odvetvových faktoroch a analýze ich vplyvov na vývoj cien akcií spoločnosti Facebook. V poslednej kapitole sú riešené globálne faktory a taktiež ich vplyv na vývoj cien analyzovanej spoločnosti. V závere práce sú formulované investičné odporúčania k nákupu alebo predaji akcií spoločnosti Facebook, ktoré vznikli z dielčích výstupov jednotlivých úrovni fundamentálnej analýzy.
Klíčová slova: fundamentálna analýza; Facebook ; akcie
Název práce: Fundamentální analýza akcií Facebook“
Autor(ka) práce: Petrušková, Ivana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Musílek, Petr
Oponenti práce: Cibulka, Jakub
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Předmětem diplomové práce: "Fundamentální analýza akcií Facebook" je analýza vstupů, metod a postupů fundamentální analýzy v teoretické rovině a jejich následná aplikace na konkrétním příkladu -- akciích americké společnosti Facebook. Práce se nejprve zaobírá vývojem, analýzou společnosti a jejími základními fundamenty na podnikové úrovni. Následně se zaměřuje na metody fundamentální analýzy s cílem určit vnitřní hodnotu akcií. Dále práce pojednává o odvětvových faktorech a analýze jejich vlivů na vývoj cen akcií společnosti Facebook. V poslední kapitole jsou řešeny globální faktory, a také jejich vliv na vývoj cen akcií analyzované společnosti. V závěru práce jsou formulována investiční doporučení k nákupu nebo prodeji akcií společnosti Facebook, která vznikla z dílčích výstupů jednotlivých úrovní fundamentální analýzy v této práci.
Klíčová slova: Facebook; akcie; fundamentální analýza
Název práce: The fundamental analysis of Facebook's stocks
Autor(ka) práce: Petrušková, Ivana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Musílek, Petr
Oponenti práce: Cibulka, Jakub
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The goal of the master thesis: "The fundamental analysis of Facebook's stocks" is the analysis of inputs, methods and practices of fundamental analysis at a theoretical level and the subsequent application to a specific example - shares of the American company Facebook. Firstly, the thesis deals with development, analysis of the company and its basic fundamentals at the company level. Then the thesis focuses on the methods of fundamental analysis to determine the intrinsic value of the shares. Further it aims to investigate the industry factors and it analyzes and discusses their impact on the development of the analyzed company's share price. The last chapter discusses global factors as well as their impact on the share price of Facebook. Finally, the thesis formulates its investment recommendation whether to buy or sell shares in Facebook which is in turn based on the partial outcomes of the different levels of fundamental analysis in this work.
Klíčová slova: Facebook; stocks; fundamental analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Bankovnictví a pojišťovnictví
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 24. 4. 2014
Datum podání práce: 6. 6. 2014
Datum obhajoby: 22. 8. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/47659/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: