Analýza product placement ve filmech

Název práce: Analýza product placement vo filmoch
Autor(ka) práce: Baláž, Martin
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Zamazalová, Marcela
Oponenti práce: Vávra, Oldřich
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou umiestňovania product placementu do filmov. Teoretická časť sa zameriava na vymedzenie pojmu product placement, históriu a skúma rôzne druhy použitia product placementu. Uvádza výhody a nevýhody plynúce z umiestňovania produktu v audiovizuálnych reláciách a popisuje jeho cenu. Poukazuje na dôležitosť správneho začlenenia produktu tak, aby to viedlo k úplnej spokojnosti diváka pri sledovaní audiovizuálneho diela. V praktickej časti sú použité teoretické znalosti pri analýze product placementu vo filmoch. Zo získaných informácií a odhalených nedostatkov v tejto oblasti je cieľom práce zistiť, ako diváci product placement vnímajú a čo o ňom vedia, aký je ich postoj k umiestneniu produktu do filmu, či ich určitým spôsobom ovplyvňuje a či je vôbec product placement účinný, čiže zistenie či si spotrebitelia umiestnené produkty vo filmoch všímajú alebo si na značky umiestnené vo filmoch pamätajú.
Klíčová slova: účinnosť; postoj k PP; film; Product placement
Název práce: Analýza product placement ve filmech
Autor(ka) práce: Baláž, Martin
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Zamazalová, Marcela
Oponenti práce: Vávra, Oldřich
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá problematikou umísťování product placementu do filmů . Teoretická část se zaměřuje na vymezení pojmu product placement , historii a zkoumá různé druhy použití product placementu . Uvádí výhody a nevýhody plynoucí z umístění produktu v audiovizuálních pořadech a popisuje jeho cenu. Poukazuje na důležitost správného začlenění produktu tak , aby to vedlo k úplné spokojenosti diváka při sledování audiovizuálního díla . V praktické části jsou použity teoretické znalosti při analýze product placementu ve filmech . Ze získaných informací a zjištěných nedostatků v této oblasti je cílem práce zjistit, jak diváci product placement vnímají a co o něm vědí, jaký je jejich postoj k umístění produktu do filmu , zda jejich určitým způsobem ovlivňuje a zda je vůbec product placement účinný, čili zjištění zda si spotřebitelé umístěny produkty ve filmech všímají nebo si značky umístěné ve filmech pamatují .
Klíčová slova: účinnost; postoj k PP; film; Product placement
Název práce: Analysis of product placement in movies
Autor(ka) práce: Baláž, Martin
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Zamazalová, Marcela
Oponenti práce: Vávra, Oldřich
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The bachelor thesis deals with the issue of placement of product placement in movies. The theoretical part focuses on the definition of product placement, history and examines different kind of use of product placement. It analyzes the advantages and disadvantages resulting from product placement in audiovisual works and describes its price. The paper also pays attention to the importance of proper integration of the product, leading to complete satisfaction of the viewer during watching an audiovisual work. In the practical part, the theoretical knowledge is applied on analyzing product placement in movies. From gathered information and revealed shortcomings in this area, it is the general aim to find out how viewers perceive product placement and what they know about it, what is their attitude towards product placement in the movie, and if some affect them and whether it was effective product placement, accordingly the detection if consumers notice placed products in movies or if they can remember the signs in movies.
Klíčová slova: effectiveness; attitude to PP; movie; Product placement

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 9. 2013
Datum podání práce: 30. 5. 2014
Datum obhajoby: 27. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/44031/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: