Zlatá bublina zvaná investiční životní pojištění

Název práce: Zlatá bublina zvaná investiční životní pojištění
Autor(ka) práce: Babický, Toni
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Ducháčková, Eva
Oponenti práce: Rybák, Zdeněk
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Hlavním tématem této bakalářské práce je problematika investičního životního pojištění na českém pojistném trhu. Na začátku práce je investiční životní pojištění popsáno z obecného hlediska -- zařazení, charakteristika, fungování. V další části jsou analyzovány podstatné body, které v investičním pojištění hrají prvořadou roli. Primárně se jedná o poplatky. Dále je to daňové zvýhodnění, praktiky pojišťovacích zprostředkovatelů a aktuální problémy tohoto produktu. V návaznosti na to jsem do práce zařadil, v rámci srovnání, dva konkurenční produkty, fungující na podobné bázi jako investiční životní pojištění. Věnuji se jejich vzájemnému detailnímu porovnání. Z toho pramení také vyústění mého cíle. Říci, jaký produkt a o kolik je výhodnější pro dlouhodobé spoření. Vlastním přínosem v práci je poukázání na opomíjené body pojistných podmínek, rozbor a komentář k aktuálním problémům na trhu investičního pojištění a také vytvoření modelací jednotlivých porovnávaných produktů.
Klíčová slova: Poplatková struktura ; Přepojišťování; Spoření na důchod; Investiční životní pojištění; Praktiky pojišťovacích zprostředkovatelů
Název práce: The gold bubble called investment life insurance
Autor(ka) práce: Babický, Toni
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Ducháčková, Eva
Oponenti práce: Rybák, Zdeněk
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The main topic of this bachelor thesis is the investment life insurance on the Czech insurance market. At the beginning of the work, life insurance is described from a general point of view - categorization, main characteristic, funcionning. It also deals with analysing of a main points which are in investment insurance the most important. Firstly it is a fee structure. Next are the tax benefits, practice of insurance agents and actual problems of this product. In connection with this things I gave to my thesis, in comparison, two competitive products, runs on the same basis as investment life insurance. I compare all products very deeply. From this I have the main goal of my work. Say, which product is the best for long time saving. Own contribution in the thesis is to show forget points of the insurance terms and conditions. Analysis and comment actual problems on the life insurance market and make an offer calculation for a compare products.
Klíčová slova: Saving for pension; Investment life insurance; Practice of insurance agents; Fee structure ; Reinsuring

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Bankovnictví a pojišťovnictví
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 11. 2013
Datum podání práce: 30. 5. 2014
Datum obhajoby: 26. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/45632/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: