Štíhlý podnik - analýza společnosti Vital a.s. a návrh pro oblast zeštíhlení

Název práce: Štíhly podnik - analýza spoločnosti Vital a.s. a návrh pre oblasť zoštíhľovania
Autor(ka) práce: Miškufová, Dominika
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Klečka, Jiří
Oponenti práce: Mišina, Vladimír
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Témou bakalárskej práce sú štíhle podnikové systémy. Jej cieľom je analýza výrobného podniku Vital a.s. z hľadiska jeho štíhlosti, identifikácia jeho nedostatkov a vypracovanie návrhu riešení, ktoré povedú k optimalizácii činnosti podniku a k jeho zoštíhleniu. Na záver sú definované taktiež očakávané prínosy implementácie daných riešení. Za týmto účelom boli využité teoretické poznatky o filozofii štíhleho podniku, ktoré boli aplikované v podobe vybraných metód a nástrojov. Pre kompletnú analýzu sledovaného podniku boli použité aj ekonomické ukazovatele, ktoré vyjadrujú výkonnosť a efektívnosť jeho činnosti. Spoločnosť Vital a.s. už začala svoju cestu k štíhlosti, nie všetky zmeny však priniesli očakávané výsledky a bližší pohľad na fungovanie podniku ukázal ešte veľa oblastí, ktoré by sa mali stať predmetom zlepšovania.
Klíčová slova: Toyota Production System; jidoka; kaizen; štíhly podnik; just-in-time
Název práce: Štíhlý podnik - analýza společnosti Vital a.s. a návrh pro oblast zeštíhlení
Autor(ka) práce: Miškufová, Dominika
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Klečka, Jiří
Oponenti práce: Mišina, Vladimír
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tématem bakalářské práce jsou štíhlé podnikové systémy. Její cílem je analýza výrobního podniku Vital a.s. z hlediska jeho štíhlosti, identifikace jeho nedostatků a vypracování návrhu řešení, které povedou k optimalizaci činnosti podniku a k jeho zeštíhlení. Na závěr jsou definovány taktéž očekávané přínosy implementace daných řešení. Za tímto účelem byly využity teoretické poznatky o filozofii štíhlého podniku, které byly aplikovány v podobě vybraných metod a nástrojů. Pro kompletní analýzu sledovaného podniku byly použity i ekonomické ukazovatele, které vyjadřují výkonnost a efektivnost jeho činnosti. Společnost Vital a.s. již začala svou cestu k štíhlosti, ne všechny změny však přinesly očekávané výsledky a bližší pohled na fungování podniku ukázal ještě mnoho oblastí, které by se měly stát předmětem zlepšování.
Klíčová slova: jidoka; kaizen; Toyota Production System; just-in-time; štíhlý podnik
Název práce: Lean Enterprise - Analysis of Vital a.s. and Suggestions for the Lean Transformation
Autor(ka) práce: Miškufová, Dominika
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Klečka, Jiří
Oponenti práce: Mišina, Vladimír
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The theme of the bachelor thesis is lean business system. Its aim is to analyze manufacturing company Vital a.s. regarding its leanness level, to identify the defects of the company and to suggest solutions that will lead to the optimization of its activity and to its leanness. In the end, expected benefits of the implementation of the solutions are defined as well. For this purpose, there was used theoretical knowledge of the philosophy of lean enterprise that was applied in the form of the selected methods and tools. For a complete analysis of the company, there were also used economic indicators, which reflect the performance and the effectiveness of its activity. Company Vital a.s. has already begun their journey to leanness but not all of the changes led to the expected results and a closer look showed various areas that should become the subject of the process of improvement.
Klíčová slova: Toyota Production System; just-in-time; jidoka; kaizen; lean enterprise

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 18. 12. 2013
Datum podání práce: 4. 6. 2014
Datum obhajoby: 26. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/46845/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: