Procesní řízení v potravinářském podniku

Název práce: Procesní řízení v potravinářském podniku
Autor(ka) práce: Nohejl, Vít
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Mejdrech, Vlastimil
Oponenti práce: Červenka, Josef
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této bakalářské práce je upozornit na přínosy procesní analýzy a kvalitního procesního řízení ve firmách. Dále demonstrovat použití nástrojů a metod pro zvýšení efektivnosti výroby a distribuce u výrobce potravin v konkrétních podmínkách. Teoretická část je zaměřena na rozbor celé problematiky od objasnění základů, až po vysvětlení moderních metod a nástrojů managementu pro řízení realizačních procesů. Praktická část je zaměřena na analýzu konkrétní firmy a řešení konkrétních problémů, které danou firmu trápí. Identifikace a popis procesů budou odrazové můstky pro sestavení stěžejního bodu bakalářské práce - procesní mapy. Na jejím základě budou analyzovány možné problémové procesy a následně vysvětleno, jaká zlepšení mohou být ve firmě provedena. Rovněž dojde k aplikaci konkrétní techniky na zvýšení efektivnosti procesní analýzy, jakou je například Lean Six Sigma. Cílem je ukázat možné přínosy procesní analýzy, jako je zlepšení účelnosti a hospodárnosti, lepší vymezení odpovědností a kompetencí, lepší řízení kvality, identifikovaní úzkých míst nebo slabých článků v procesním řetězci, eliminace možných forem plýtvání, lepší řízení spotřeby zdrojů, apod.
Klíčová slova: Lean Six Sigma; Podnikové procesy; Procesní analýza; Procesní řízení
Název práce: Process management in food manufacturing company
Autor(ka) práce: Nohejl, Vít
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Mejdrech, Vlastimil
Oponenti práce: Červenka, Josef
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The goal of this bachelor's thesis is to point to the benefits of process analysis and quality process management in companies. It also demonstrates the usage of tools and methods for increasing the efficiency of production and distribution in food manufacturer company in specific conditions. The theoretical part is focused on analyzing the whole problem, explanation from basis to modern utilities and methods of business process management. The practical part is focused on process analysis of specific company and solving particular problems in the company. Identification and definition of processes will be crucial for making process map -- the most important point of this thesis. The process map will be the base for analyzisng eventual problematic processes. Afterwards will be presented what improvements could be done. Techniques like Lean Six Sigma will be used to increase the effectiveness of process analysis. My goal is to present potential benefits of business process analysis, such as imrovement in efficiency, better definition of responsibilities and competencies, better quality control mechanisms, identification of bottlenecks or weak links in process chain, elimination of possible sources of wasting, better resources management, etc.
Klíčová slova: Lean Six Sigma ; Process management; Business process analysis; Business processes

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 30. 1. 2014
Datum podání práce: 22. 5. 2014
Datum obhajoby: 28. 5. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/46249/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: