Podnikání v oblasti investování na kapitálových trzích formou obchodování

Název práce: Podnikání v oblasti investování na kapitálových trzích formou obchodování
Autor(ka) práce: Kovaľ, Matúš
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Brada, Jaroslav
Oponenti práce: Čech, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Obchodovanie na kapitálových trhoch môžeme pokladať za formu podnikania. Danú činnosť vykonávame na vlastnú zodpovednosť a nesieme všetky straty i zisky v plnej miere. Ako každá iná forma podnikania vyžaduje podnikateľský plán a hodiny ťažkej práce. Táto práca sa najprv vysvetlí základné znalosti potrebné pre obchodovanie. Zaoberá sa základnými produktmi, ktoré môžeme ľahko na trhu obchodovať a metódami prístupu k obchodovaniu ako fundamentálna, technická a psychologická analýza. V druhej časti sa práca zaoberá všetkými časťami ktoré by obchodný plán mal obsahovať. Poukáže na technické zázemie, ako potrebný software, ale i dôležité prvky obchodovania ako vlastnosti obchodníka a nutné časti práce ako vedenie kvalitných záznamov. V poslednej časti je popis vývoja schopností obchodníka a jeho meniaci sa prístup k predmetu s nárastom jeho skúsenosti. Taktiež bude podrobnejšie vysvetlený postup vývoja obchodného systému. Obchodný systém je dôležitá časť obchodného plánu podnikania.
Klíčová slova: obchodovanie; podnikateľský plán; technická analýza; kapitálove trhy
Název práce: Podnikání v oblasti investování na kapitálových trzích formou obchodování
Autor(ka) práce: Kovaľ, Matúš
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Brada, Jaroslav
Oponenti práce: Čech, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Obchodování na kapitálových trzích můžeme považovat za formu podnikání. Danou činnost vykonáváme na vlastní odpovědnost a neseme všechny ztráty i zisky v plné míře. Tak jako každá jiná forma podnikání, i tato vyžaduje podnikatelský plán a hodiny těžké práce. Tato diplomová práce nejdříve vysvětlí základní znalosti potřebné pro obchodování. Zabývá se základními produkty, kterými můžeme lehce na trhu obchodovat, a metodami přístupu k obchodování jako je fundamentální, technická a psychologická analýza. V druhé části se práce zabývá všemi částmi, které by obchodní plán měl obsahovat. Poukáže na technické zázemí, jako je např. potřebný software, ale i důležité prvky obchodování jako jsou vlastnosti obchodníka a nutné části práce jako je vedení kvalitních záznamů. V poslední části je popis vývoje schopností obchodníka a jeho měnící se přístup k předmětu s nárůstem jeho zkušeností. Taktéž bude podrobněji vysvětlen postup vývoje obchodního systému. Obchodní systém je důležitá část obchodního plánu podnikání.
Klíčová slova: obchodování; podnikatelský plán; technická analýza; kapitálové trhy
Název práce: Entrepreneurship endeavor in investing in capital markets through trading
Autor(ka) práce: Kovaľ, Matúš
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Brada, Jaroslav
Oponenti práce: Čech, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
We can consider trading on capital markets as a form of entrepreneurship. We are personally responsible for this endeavor, and we have to bear all of the profits and losses. As any other form of entrepreneurship, this business also requires business plan, and tons of hard work. This thesis will explain basic knowledge needed for trading. It will deal with basic products we can trade, and basic methods for trading, like fundamental, technical and psychological analysis. Second part of this thesis deals with all necessary parts of the business plan. We will see what necessary software is needed for this endeavor, but we will discuss also good traits of the trader, and the part of hard work like journaling. The last part of the thesis writes about development of one trader's skills, and his changing approach to this issue with his growing experience. This part also deals with developing of trading system, which is essential part of the trading business plan.
Klíčová slova: trading ; technical analysis; capital markets; business plan

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra měnové teorie a politiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 13. 3. 2012
Datum podání práce: 11. 4. 2013
Datum obhajoby: 25. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/36822/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: