Komparace životních podmínek v krajích České republiky

Název práce: Komparace životních podmínek v krajích České republiky
Autor(ka) práce: Petrůj, Jan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Nezdařilová, Eva
Oponenti práce: Bednaříková, Zuzana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce je zaměřena na komparaci krajů České republiky, která je založená na objektivních životních podmínkách, majících vliv na kvalitu života. Analýza bere v úvahu podmínky, které v daném kraji objektivně existují a přitom mají schopnost pozitivně či negativně ovlivnit život jedince a tudíž i kvalitu života. Analýza používá kvantitativní ukazatele, které lze bez zásadních problémů porovnávat, a které jsou v České republice statisticky sledovány. Analýza se vyhýbala použití subjektivních a objektivně těžko zjistitelných kvalitativních ukazatelů. V prvních dvou kapitolách je uvedena teorie kvality života včetně jejího měření. Cílem diplomové práce bylo analyzovat data pomocí speciálně vytvořeného agregovaného hierarchického indexu ? Indexu životních podmínek - a zjištěné závěry porovnat s předpoklady a již existujícími vědeckými výsledky.
Klíčová slova: kraje; Česká republika; regionální analýza; kvalita života; životní podmínky
Název práce: Comparison of Living Conditions in the Regions (Kraje) in the Czech Republic
Autor(ka) práce: Petrůj, Jan
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Nezdařilová, Eva
Oponenti práce: Bednaříková, Zuzana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Klíčová slova:

Informace o studiu

Studijní program / obor: Hospodářská politika a správa/Regionalistika a veřejná správa
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Národohospodářská fakulta
Katedra: Katedra regionálních studií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 5. 2008
Datum podání práce: 9. 5. 2008
Datum obhajoby: 28. 5. 2008
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/8881/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: