PPP projekty (komparační analýza ČR a SR)

Název práce: PPP projekty (komparačná analýza ČR a SR)
Autor(ka) práce: Petruchová, Natalia
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Ochrana, František
Oponenti práce: Vítek, Leoš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca sa zaoberá PPP projektmi, respektíve partnerstvom verejného a súkromného sektora pri zabezpečovaní verejných služieb a infraštruktúry. Predmetom práce ,,PPP projekty -- komparačná analýza ČR a SR" je analýza doterajších skúseností s implementáciou PPP projektov do národných politík v Českej a Slovenskej republike. Práca obsahuje základnú charakteristiku PPP a popisuje ekonomické aspekty spojené s realizáciou PPP projektov. Hlavná časť pozostáva z komparačnej analýzy PPP v ČR a SR, ktorá sa zameriava na legislatívny a inštitucionálny rámec a skúsenosti s realizáciou PPP projektov ako na národnej úrovni, tak aj na úrovni krajov a miest. V závere sú identifikované nedostatky v oboch krajinách a navrhnuté odporúčania na ich odstránenie.
Klíčová slova: súkromný sektor; PPP projekty; verejný sektor; Partnerstvo verejného a súkromného sektora
Název práce: PPP projekty (komparační analýza ČR a SR)
Autor(ka) práce: Petruchová, Natalia
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Ochrana, František
Oponenti práce: Vítek, Leoš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá PPP projekty, respektive partnerstvím veřejného a soukromého sektoru při zajišťování veřejných služeb a infrastruktury. Předmětem práce ,,PPP projekty - komparační analýza ČR a SR" je analýza dosavadních zkušeností s implementací PPP projektů do národních politik v České a Slovenské republice. Práce obsahuje základní charakteristiku PPP a popisuje ekonomické aspekty spojené s realizací PPP projektů. Hlavní část sestává z komparační analýzy PPP v ČR a SR, která se zaměřuje na legislativní a institucionální rámec a zkušenosti s realizací PPP projektů jak na národní úrovni, tak na úrovni krajů a měst. V závěru jsou identifikovány nedostatky v obou zemích a navrženy doporučení k jejich odstranění.
Klíčová slova: PPP projekty; Partnerství veřejného a soukromého sektoru; soukromý sektor; veřejný sektor
Název práce: PPP projects (comparative analysis of CR and SR)
Autor(ka) práce: Petruchová, Natalia
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Ochrana, František
Oponenti práce: Vítek, Leoš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This bachelor thesis focuses on PPP projects, more precisely, the partnership of public and private sectors in providing public services and infrastructure. The aim of the thesis ,,PPP projects -- comparative analysis of CR and SR" is to analyze previous experience with implementation of PPP projects into national policies in the Czech and Slovak republic. The paper describes the essential characteristics of PPP and includes economic aspects of PPP projects realization. The main part consists of comparative analysis of PPP in CR and SR, which concentrates on legislative and institutional framework as well as experience with PPP projects both on the national level and the level of regions and cities. In the conclusion, deficiencies in both countries are identified and recommendations to solving them are suggested.
Klíčová slova: private sector; public sector; Public Private Partnership; PPP projects

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra veřejných financí

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 5. 9. 2012
Datum podání práce: 20. 5. 2013
Datum obhajoby: 28. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/38550/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: