Odhad hodnoty podniku RONA, a.s

Název práce: Odhad hodnoty podniku RONA, a.s
Autor(ka) práce: Hanák, Ivan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kislingerová, Eva
Oponenti práce: Vančura, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca je zameraná na odhad hodnoty podniku RONA, a.s. Výsledky jednotlivých analýz a medzivýpočtov sú založené na reálnych dátach z trhu, preto výsledná odhadovaná hodnota firmy reprezentuje jej tržnú hodnotu a je určená k dátumu 1.1.2013. Ocenenie je stanovené na úrovni brutto alebo entity, je teda určené pre vlastníkov a veriteľov spoločnosti. Samotná práca má formu znaleckého posudku, obsahom ktorého sú základné informácie o oceňovanej spoločnosti, strategická analýza, ktorá mapuje situáciu na vymedzenom trhu, ako aj postavenie firmy v jej konkurenčnom prostredí. Následne je vypracovaná finančná analýza, ktorá hodnotí finančné zdravie podniku. Z analýzy a prognózy generátorov hodnoty je zostavený finančný plán. Pre odhad je aplikovaná výnosová metóda DCF APV a metóda tržného porovnania, konkrétne porovnanie pomocou odvetvových multiplikátorov. Výsledná hodnota je kombináciou výsledkov oboch aplikovaných metód.
Klíčová slova: hodnota podniku; RONA, a.s.; tržná hodnota; DCF APV
Název práce: Odhad hodnoty podniku RONA, a.s
Autor(ka) práce: Hanák, Ivan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kislingerová, Eva
Oponenti práce: Vančura, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce je zaměřená na odhad hodnoty podniku RONA, a.s. Výsledky jednotlivých analýz a mezivýpočtů jsou založené na reálných datech z trhu, proto výsledná odhadovaná hodnota firmy reprezentuje její tržní hodnotu a je určena k datu 1.1.2013. Ocenění je stanoveno na úrovni brutto nebo entity, je tedy určeno pro vlastníky a věřitele společnosti. Samotná práce má formu znaleckého posudku, jehož obsahem jsou základní informace o oceňované společnosti, strategická analýza, která mapuje situaci na vymezeném trhu, tak i postavení firmy v jejím konkurenčním prostředí. Následně je vypracována finanční analýza, která hodnotí finanční zdraví podniku. Z analýzy a prognózy generátorů hodnoty je sestaven finanční plán. Pro odhad je aplikována výnosová metoda DCF APV a metoda tržního srovnání, konkrétně srovnání pomocí odvětvových multiplikátorů. Výsledná hodnota je kombinací výsledků obou aplikovaných metod.
Klíčová slova: hodnota podniku; RONA, a.s.; tržní hodnota; DCF APV
Název práce: Evaluation of the RONA, a.s
Autor(ka) práce: Hanák, Ivan
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Kislingerová, Eva
Oponenti práce: Vančura, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The Master thesis is focused on the evaluation the RONA, a.s.,(Joint-stock company). The results of the analysis and partial calculations are based on real market data, thus resulting estimated value of the company represents its market value and is determined by the date of 1 January 2013. The evaluation is determined by entity basis, and therefore it is targeted for stakeholders. The master thesis has a form of the expert's statement including the basic information about the evaluated company, strategic analysis mapping the situation on the defined market, as well as the position of the company in its competitive environment. Furthermore, the author prepared a financial analysis evaluating the financial health and status of the business. The financial plan is based on the analysis and forecast of the value generators. The author has applied methods of the DCF APV and market-based method for the actual evaluation, specifically a comparison by the industry multipliers. Thus, the resulting estimated value is a combination of the results of both methods applied.
Klíčová slova: enterprise value; RONA, a.s.; market value; DCF APV

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 13. 11. 2012
Datum podání práce: 6. 5. 2013
Datum obhajoby: 12. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/40303/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: