Sociální síť YouTube jako podpora podnikání

Název práce: Sociální síť YouTube jako podpora podnikání
Autor(ka) práce: Phí, Manh Hoang
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Čermák, Radim
Oponenti práce: Pavlíček, Antonín
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce je zaměřená na seznámení čtenáře s fenoménem sociální sítě YouTube a jeho možnostech pro podporu podnikání. První kapitola teoretické části seznamuje čtenáře se základní charakteristikou online marketingu a jeho nástrojů. Druhá kapitola je věnována sociální síti YouTube, ve které se na začátku čtenář dozví o klíčových momentech historie a současných statistických faktech sítě YouTube. Dále je v práci popsána YouTube komunita, využití sítě YouTube v podnikání a nakonec využití sítě YouTube jako zdroje příjmů. Praktická část se věnuje analýze vybraných YouTube kanálů rozdělených do kategorií podle obsahu jejich tvorby. Cílem této práce je analyzovat vybrané YouTube kanály a na základě poznatků z analýzy sepsat doporučení pro vytvoření a správu úspěšného kanálu. K analýze byl využit webový nástroj socialblade.com, který má certifikaci sítě YouTube.
Klíčová slova: Analýza YouTube kanálů; Socialblade; YouTube kanál; Youtubeři; Reklama; YouTube; Online marketing
Název práce: YouTube Social Network as a Business Support
Autor(ka) práce: Phí, Manh Hoang
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Čermák, Radim
Oponenti práce: Pavlíček, Antonín
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis is focused on familiarizing the reader with the phenomenon of the YouTube social network and its possibilities for business support. The first chapter of the theoretical part introduces the reader to the basic characteristics of online marketing and its tools. The second chapter is dedicated to the YouTube social network, where the reader first learns about the key moments in YouTube history and current statistical facts. Furthermore the bachelor thesis describes the YouTube community, the use of YouTube in business and the use of YouTube as a source of incomes. The practical part deals with the analysis of selected YouTube channels divided into categories according to their content. The aim of this thesis is to analyse selected YouTube channels and, based on analysis findings, to write recommendations for creating and managing a successful channel. The socialblade.com web tool, which has YouTube certification, was used for the analysis.
Klíčová slova: Socialblade; YouTubers; Advertising; YouTube Channel; YouTube; YouTube Channel Analysis; Online Marketing

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Aplikovaná informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 22. 2. 2017
Datum podání práce: 27. 4. 2017
Datum obhajoby: 15. 6. 2017
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/60943/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: