Ranking

Název práce: Ranking
Autor(ka) práce: Berdnikova, Tatiana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Štamfestová, Petra
Oponenti práce: Neumaierová, Inka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato práce má za cíl sestavit a vyhodnotit šest monokriteriálních a jeden vícekriteriální žebříček v masozpracovatelském průmyslu. Tyto žebříčky jsou zaměřené především na potřeby menších potenciálních investorů, neboť jejich účelem je usnadnit jejich investiční rozhodování a doporučit nejvhodnější investiční příležitost. V teoretické časti je rozebráno pojetí rankingu a dalších souvisejících pojmů. Kromě toho jsou tam popsány zájmy jednotlivých uživatelů rankingů a stručně představeny nejznámější sestavované žebříčky. Obsahem metodické části je postup sestavení žebříčku a jeho následný podrobný rozbor včetně stručného teoretického výkladu jednotlivých metod finanční analýzy. Do jednoho z implementačních kroků s cílem přispět k větší vypovídací schopnosti rankingu je zahrnut i názor odbornice odrážející specifika vybraného odvětví. V praktické části je aplikován popsaný postup, jsou sestaveny a vyhodnoceny žebříčky. Doporučenou investiční příležitostí je společnost LE & CO - Ing. Jiří Lenc, s.r.o.
Klíčová slova: ranking; žebříčkování; vícekriteriální žebříček; zpracování masa; specifika masozpracovatelského průmyslu
Název práce: Ranking
Autor(ka) práce: Berdnikova, Tatiana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Štamfestová, Petra
Oponenti práce: Neumaierová, Inka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This thesis aims to compile and evaluate six monocriteria and one multi-criteria ranking in the meat processing industry. These rankings are primarily focused on the needs of smaller potential investors and their purpose is to facilitate their investment decisions and to recommend the most appropriate investment opportunity. In the theoretical part is analyzed the concept of ranking and other related concepts. In addition, there are described the interests of individual ranking users and briefly introduced the most well-known rankings. The content of the methodological part are particular steps in the process of compiling ranking and their subsequent detailed analysis including a brief theoretical interpretation of the selected methods of financial analysis. To contribute a better reporting ability to one of the implementation steps is included an expert opinion reflecting the specifics of the selected industry. In the practical part is applied the described steps and the rankings are compiled and evaluated. The recommended investment opportunity is LE & CO - Ing. Jiří Lenc, s.r.o.
Klíčová slova: charts; multicriterial ranking; ranking; specifics of the meat processing industry

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 14. 2. 2017
Datum podání práce: 15. 5. 2017
Datum obhajoby: 15. 6. 2017
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/60722/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: