Analýza spokojenosti zákazníků společnosti Kafe & Koblihy

Název práce: Analýza spokojenosti zákazníků společnosti Kafe & Koblihy
Autor(ka) práce: Bečková, Tereza
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Tahal, Radek
Oponenti práce: Pěluchová, Helena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cíly diplomové práce je především zjistit korelaci mezi jednotlivými faktory a celkovou spokojeností zákazníků zkoumaného subjektu a ověřit stanovené hypotézy, které se týkaly spokojenosti, segmentace zákazníků, ochoty doporučit podnik známým a přátelům a periodicitě návštěvnosti. Pro účely této práce byla získávána primární i sekundární data. Na základě hloubkového rozhovoru s majitelem kavárny byly stanoveny otázky pro dotazníkové šetření a byli identifikováni hlavní konkurenti, kteří byli zanalyzováni. Kvantitativní marketingový výzkum měl podobu metody PAPI a zúčastnilo se ho 180 jednotek. Pomocí pravděpodobnostního systematického výběru byla zjišťována míra jejich zákaznické zkušenosti (spokojenosti). Největší závislost na celkovou spokojenost měly faktory kvalita sortimentu, přehlednost zboží a ochota personálu.
Klíčová slova: Zákaznická zkušenost; trh kávy; zákaznická spokojenost ; dotazníkové šetření; Kafe & Koblihy
Název práce: Customer satisfaction analysis of Company Kafe & Kobliha
Autor(ka) práce: Bečková, Tereza
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Tahal, Radek
Oponenti práce: Pěluchová, Helena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The primary aim of this thesis was to examine a correlation between individual factors and overall customer satisfaction of the examined subject and to verify the established hypotheses concerning satisfaction, segmentation of customers, willingness to recommend the company to friends and frequency of attendance. Both primary and secondary data were collected for the purposes of this thesis. Analyzed main competitors and the questionnaire inquiries were identified based on the in-depth interviews with the coffee shop owner. Quantitative marketing research took the form of PAPI and consisted of 180 respondents. By using probabilistic systematic selection, the degree of their customer experience (satisfaction) has been determined. The factors with most significant impact on the overall satisfaction were the quality of products, clarity of the goods and willingness of personnel to assist a costumer.
Klíčová slova: Customer Experience; Customer Satisfaction; Questionnaire Surveys; Kafe & Koblihy; Coffee Market 

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 3. 2017
Datum podání práce: 4. 12. 2017
Datum obhajoby: 30. 1. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/61621/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: