Analýza procesů získávání a výběru zaměstnanců

Název práce: Analýza procesů získávání a výběru zaměstnanců
Autor(ka) práce: Blodková, Gabriela
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Němec, Otakar
Oponenti práce: Soušková, Milena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá analýzou procesů získávání a výběru zaměstnanců s ohledem na tradiční i moderní metody a je rozdělena do části teoretické a praktické. Teoretická část je věnována procesu obsazování pracovních míst a představuje formou kompilace odborných zdrojů rozšířenou o vlastní poznatky autorky z dosavadní praxe dvě klíčové personální činnosti – získávání a výběr zaměstnanců. Praktická část vychází z teoretických poznatků, analyzuje a komparuje uplatňování postupů a užitých metod v rámci procesu získávání a výběru zaměstnanců, a to z pohledu vybrané personálně-poradenské společnosti, mezinárodní výrobní společnosti i z pohledu respondentů jakožto potenciálních zaměstnanců. Cílem šetření je analyzovat současnou situaci a trendy obsazování pracovních míst ve vztahu ke stanovené výzkumné otázce, zda zaměstnavatelé v podobě organizací, potažmo personální agentury, jednají v souladu s preferencemi a chováním potenciálních kandidátů. Závěr práce vyhodnocuje výsledky šetření a navrhuje doporučení, která by mohla vést ke zvýšení efektivity procesů.
Klíčová slova: personálně-poradenská společnost ; elektronické získávání; aktuální trendy v náboru; výběr zaměstnanců; Získávání zaměstnanců
Název práce: Analysis of Recruitment and Selection Process
Autor(ka) práce: Blodková, Gabriela
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Němec, Otakar
Oponenti práce: Soušková, Milena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The diploma thesis deals with the recruitment process analysis with regard to traditional and modern methods and is divided into theoretical and practical part. The theoretical part is dedicated to the process of filling vacancies and represents two crucial personnel activities – recruitment and selection of employees in the form of compilation of expert resources and previous experience of the author. The practical part is based on theoretical findings; it analyses and compares the application of techniques and applied methods in the recruitment and employee selection process from the perspective of a representative personnel agency, international production company and respondents as potential employees. The objective of the research is to analyse the current situation and trends in filling job vacancies in relation to the appointed research question: whether employers in form of organizations or a personnel agency act in compliance with preferences and behaviour of potential candidates. The conclusion evaluates research results and proposes suggestions which could lead to the increase of effectivity of recruiting processes.
Klíčová slova: Recruitment; e-recruitment; selection process; personnel agency; current trends in recruitment

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Podnikání a právo
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 9. 2016
Datum podání práce: 6. 12. 2017
Datum obhajoby: 1. 2. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/58491/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: