Aplikace vybraných nástrojů marketingové komunikace v rámci vytvořené tematické trasy v SR a v ČR

Název práce: Aplikácia vybraných nástrojov marketingovej komunikácie v rámci vytvorenej tematickej trasy v SR a v ČR
Autor(ka) práce: Kučinová, Anna
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Jarolímková, Liběna
Oponenti práce: Kvítková, Zuzana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom diplomovej práce bolo aplikovať vybrané nástroje marketingovej komunikácie pri propagácii a distribúcii produktu cestovného ruchu. Produkt cestovného ruchu predstavujú tematické trasy v ČR a SR, spájajúce atraktivity spojené s významnými osobnosťami ruskej histórie. V úvodnej časti je predstavený význam a charakteristika marketingu v rozvoji cestovného ruchu destinácií. V nasledujúcich kapitolách je charakterizovaná marketingová komunikácia a základné komunikačné prostriedky. V tretej kapitole je zanalyzovaný potenciál vytvoreného produktu, cieľového segmentu a vybraných prostriedkov marketingovej komunikácie. V ďalšej kapitole je predstavený projekt zameraný na prezentáciu tematických trás, v rámci ktorého sú prakticky použité vybrané nástroje marketingovej komunikácie. Záverečná kapitola obsahuje zhodnotenie prvej etapy realizácie projektu na internete a návrhy ďalšieho rozvoja a využitia projektu v cestovnom ruchu. Výsledkom diplomovej práce je realizácia projektu, v rámci ktorého sú aplikované vybrané nástroje marketingovej komunikácie so zreteľom na charakteristiku cieľovej skupiny – ruských turistov a aktuálne trendy v marketingovej komunikácii.
Klíčová slova: marketingová komunikácia; kultúrno poznávací cestovný ruch; projekt; tematické trasy; ruská história
Název práce: Aplikace vybraných nástrojů marketingové komunikace v rámci vytvořené tematické trasy v SR a v ČR
Autor(ka) práce: Kučinová, Anna
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Jarolímková, Liběna
Oponenti práce: Kvítková, Zuzana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce bylo aplikovat vybrané nástroje marketingové komunikace při propagaci a distribuci produktu cestovního ruchu. Produkt cestovního ruchu představují tematické trasy v ČR a SR, spojující atraktivity spojené s významnými osobnostmi ruské historie. V úvodní části je představen význam a charakteristika marketingu v rozvoji cestovního ruchu destinací. V následujících kapitolách je charakterizována marketingová komunikace a základní komunikační prostředky. Ve třetí kapitole je analyzován potenciál vytvořeného produktu, cílového segmentu a vybraných prostředků marketingové komunikace. V další kapitole je představen projekt zaměřený na prezentaci tematických tras, v rámci kterého jsou prakticky použity vybrané nástroje marketingové komunikace. Závěrečná kapitola obsahuje zhodnocení první etapy realizace projektu na internetu a návrhy dalšího rozvoje a využití projektu v cestovním ruchu. Výsledkem diplomové práce je realizace projektu, v rámci kterého jsou aplikovány vybrané nástroje marketingové komunikace, s ohledem na charakteristiku cílové skupiny - ruských turistů a aktuální trendy v marketingové komunikaci.
Klíčová slova: marketingová komunikace; tematické trasy; ruská historie; kulturně poznávací cestovní ruch; projekt
Název práce: Application of selected tools of marketing communication within the frame of created thematic route in the Slovak Republic and in the Czech Republic
Autor(ka) práce: Kučinová, Anna
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Jarolímková, Liběna
Oponenti práce: Kvítková, Zuzana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main objective of the master´s thesis was to apply selected tools of marketing communication in promotion and distribution of the tourism product - thematic routes in the Czech Republic and Slovakia, connecting attractions associated with important personalities of Russian history. In the first chapter, the importance and characteristics of marketing in the development of tourism destinations are presented. In the following chapter, marketing communication and the main media are characterized. In the third chapter, there is the analysis of the potential of the created tourism product, the target segment and the importance of selected media. Next chapter is devoted to a proposal of an actual project, which connects selected tools of marketing communication in promotion of the thematic routes. The conclusion consists of an analysis of results of the first phase of this project on the Internet and proposals for next development of this project in tourism. The result of the thesis is the realization of a project in which selected marketing communication tools are applied, with focus on the characteristics of the target group - Russian tourists and the current trends in marketing communication.
Klíčová slova: marketing communication; cultural and cognitive tourism; project; thematic routes; Russian history

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 16. 11. 2016
Datum podání práce: 8. 12. 2017
Datum obhajoby: 17. 1. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/59690/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: