Podnikatelské prostředí Indonésie, možnosti vstupu zahraniční firmy na indonéský trh

Název práce: Podnikatelské prostředí Indonésie, možnosti vstupu zahraniční firmy na indonéský trh
Autor(ka) práce: Toulová, Jana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Stuchlíková, Zuzana
Oponenti práce: Neumann, Pavel
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem práce je poskytnout přehled o podnikatelském prostředí v Indonésii, jeho úrovni, výhodách, nevýhodách, silných a slabých stránkách. Na příkladu zahraniční firmy rozebrat, jaké možnosti má zahraniční firma zvažující vstup na indonéský trh, na jaké překážky může narazit, jaké jsou nejčastější problémy, se kterými se firmy při vstupu na indonéský trh setkávají, a jaké příležitosti firmám podnikání v Indonésii nabízí. První část práce je věnována teorii podnikatelského prostředí, definici a možnostem jeho hodnocení. Dále jsou rozebírány jednotlivé možnosti vstupu firem na zahraniční trh. Druhá kapitola se zabývá ekonomikou Indonésie, jejím současným i očekávaným vývojem a výsledky hodnocení v rámci žebříčku Doing Business. V poslední kapitole je uvedena případová studie středně velké firmy, která se chystá vstoupit na indonéský trh. Jsou rozebírány jednotlivé možnosti, které se firmě nabízejí, jaká forma vstupu je pro ni nejvhodnější a jaké překážky může očekávat.
Klíčová slova: Podnikatelské prostředí; Indonésie; vstup firmy na zahraniční trh
Název práce: Business Environment in Indonesia, Market Entry Possibilities for Foreign Company Entering Indonesian Market
Autor(ka) práce: Toulová, Jana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Stuchlíková, Zuzana
Oponenti práce: Neumann, Pavel
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this master thesis is to provide an overview of business environment in Indonesia, its level, advantages, disadvantages, strenghts and weaknesses. Through case study show what options does a foreign company have when entering Indonesian market, what obstacles might be the company facing, what are the most common problems, that the company is dealing with when entering the market and what business opportunities does Indonesia provide.The first part of this thesis focuses on the business environment theory, its definition and its evaluation approaches. Also the market entry possibilities are being described. The second chapter tells more details about Indonesian economy, its development, both current and expected, and the Doing business report results. The last chapter contains case study of a middle sized foreign company, planning to enter Indonesian market. The case study shows what options does the company have, what market entry option is the most suitable one and what obstacle might be the company dealing with.
Klíčová slova: Business environment; Indonesia; market entry possiblities

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodních ekonomických vztahů

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 7. 4. 2017
Datum podání práce: 13. 4. 2018
Datum obhajoby: 29. 5. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/61724/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: