Plánování a řízení projektu implementace ERP systému

Název práce: Plánovanie a riadenie projektu implementácie ERP systému
Autor(ka) práce: Trepáčová, Veronika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Svatá, Vlasta
Oponenti práce: Říhová, Zora
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá plánovaním a riadením projektu implementácie ERP systému v spoločnosti IFS Czech s.r.o., ktorá je dodávateľom ERP systému IFS Applications. Hlavným cieľom je na základe analýzy súčasného stavu plánovania a riadenia projektov v spoločnosti zistiť nedostatky a navrhnúť vhodné opatrenia, ktoré by mohli v budúcnosti pomôcť rýchlejšej adaptácii novej metodiky s agilnými princípmi a viesť k zlepšeniu plánovania a riadenia projektov. Práca je rozdelená na dve základné časti, a to časť teoretickú a praktickú. Teoretická časť popisuje v troch kapitolách princípy projektu a riadenia projektov, prístupy k životným cyklom v metodikách a plánovanie projektu. Praktická časť sa skladá z dvoch celkov. Prvým je analýza aktuálneho stavu vybranej spoločnosti z pohľadu jej cieľov, postavenia na trhu, metodiky riadenia projektov a reálneho projektového riadenia a plánovania. Druhý celok sa venuje návrhu vhodných organizačných, metodických, technologických a ďalších opatrení na zlepšenie súčasného stavu v oblasti plánovania a riadenia projektov. Prínosom práce je predovšetkým vykonaná analýza a návrh reálne aplikovateľných riešení.
Klíčová slova: projekt; riadenie projektu; plánovanie projektu; implementácia ERP systému; metodika riadenia projektov
Název práce: Plánování a řízení projektu implementace ERP systému
Autor(ka) práce: Trepáčová, Veronika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Svatá, Vlasta
Oponenti práce: Říhová, Zora
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá plánováním a řízením projektu implementace ERP systému ve společnosti IFS Czech s.r.o., která je dodavatelem ERP systému IFS Applications. Hlavním cílem je na základě analýzy současného stavu plánování a řízení projektů ve společnosti zjistit nedostatky a navrhnout vhodná opatření, která by mohla v budoucnu pomoci rychlejší adaptaci nové metodiky s agilními principy a vést ke zlepšení plánování a řízení projektů. Práce je rozdělena na dvě základní části, a to část teoretickou a praktickou. Teoretická část popisuje ve třech kapitolách principy projektu a řízení projektů, přístupy k životním cyklům v metodikách a plánování projektu. Praktická část se skládá ze dvou celků. Prvním je analýza aktuálního stavu vybrané společnosti z pohledu jejích cílů, postavení na trhu, metodiky řízení projektů a reálného projektového řízení a plánování. Druhý celek se věnuje návrhu vhodných organizačních, metodických, technologických a dalších opatření ke zlepšení současného stavu v oblasti plánování a řízení projektů. Přínosem práce je především provedená analýza a návrh reálně aplikovatelných řešení.
Klíčová slova: projekt; řízení projektu; plánování projektu; implementace ERP systému; metodika řízení projektů
Název práce: Planning and managing an ERP system implementation project
Autor(ka) práce: Trepáčová, Veronika
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Svatá, Vlasta
Oponenti práce: Říhová, Zora
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The diploma thesis deals with planning and managing an ERP system implementantion project at company IFS Czech s.r.o. which is a supplier of the ERP system named IFS Applications. The aim is to find out deficiencies based on current state of planning and managing projects analysis at the company and propose suitable recommendations to faster adaptation of new methodology combining traditional and agile approaches and to improve planning and managing projects. The thesis is divided into two basic parts, theoretical and practical. The theoretical part describes principals of project and project management, approaches to project life cycles in methodologies and project planning within three sections. The practical part consists of another two blocks. The first focuses on analysis of the current state at selected company from the point of view of its targets, market position, project management methodology and real project management and planning. The second is dedicated to propose suitable organizational, methodological, technological and other recommendations to improve the current project planning and management state. The contribution of the diploma thesis is mainly the performed analysis and the proposal of applicable solutions.
Klíčová slova: project; project management; project planning; ERP system implementation; project management methodology

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 31. 10. 2017
Datum podání práce: 14. 4. 2018
Datum obhajoby: 5. 6. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/63733/podrobnosti

Soubory ke stažení

Hlavní práce
Neveřejný soubor
Stáhnout
    Poslední aktualizace: