Citlivostní analýza v prostředí QlikView

Název práce: Citlivostná analýza v prostredí QlikView
Autor(ka) práce: Paňková, Jana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Novotný, Ota
Oponenti práce: Maryška, Miloš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca sa zaoberá implementáciou citlivostnej analýzy do aplikácie vytvorenej v prostredí QlikView. Hlavným cieľom práce je implementácia metódy v rámci aplikácie a demonštrácia jej využitia v oblasti Business Intelligence pri tvorbe dashboardov. Kapitola Business Intelligence spolu s kapitolou Citlivostná analýza predstavujú úvod do problematiky. Okrem definícií základných pojmov popisujú základné princípy Business Intelligence ako aj Citlivostnej analýzy a predstavujú jednotlivých poskytovateľov Business Intelligence riešení. Samostatná kapitola je venovaná spoločnosti Qlik, ktorá je vlastníkom nástroja QlikView, využívaného pri zostavovaní aplikácie popísanej v praktickej časti práce. Prínosom tejto práce je praktická ukážka implementácie citlivostnej analýzy do aplikácie. Autorka popisuje samotný priebeh zostavovania aplikácie a výhody či nevýhody implementovania citlivostnej analýzy. Táto práca môže byť použitá ako pomôcka pri zostavovaní dashboardov v prostredí QlikView.
Klíčová slova: Business Intelligence; citlivostná analýza; čo ak analýza; Qlik; aplikácia; ETL; QlikView; dashboard
Název práce: Citlivostní analýza v prostředí QlikView
Autor(ka) práce: Paňková, Jana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Novotný, Ota
Oponenti práce: Maryška, Miloš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zaobírá implementací citlivostní analýzy do aplikace vytvořené v prostředí QlikView. Hlavním cílem práce je implementace metody v rámci aplikace a demonstrace jejího využití v oblasti Business Intelligence při tvorbě dashboardů. Kapitola Business Intelligence spolu s kapitolou Citlivostní analýza představují úvod do problematiky. Mimo definic základních pojmů popisují základní principy Business Intelligence jakož i Citlivostní analýzy a představují jednotlivé poskytovatele Business Intelligence řešení. Samotná kapitola je věnována společnosti Qlik, která je vlastníkem nástroje QlikView, využívaného při sestavování aplikace popsané v praktické části práce. Přínosem této práce je praktická ukázka implementace citlivostní analýzy do aplikace. Autorka popisuje samotný průběh sestavování aplikace a výhody či nevýhody implementace citlivostní analýzy. Tato práce může být použita jako pomůcka při sestavování dashboardů v prostředí QlikView.
Klíčová slova: Business Intelligence; ETL; citlivostní analýza; QlikView; aplikace; dashboard; Qlik
Název práce: What-if Analysis in QlikView Application
Autor(ka) práce: Paňková, Jana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Novotný, Ota
Oponenti práce: Maryška, Miloš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The mail goal of the master thesis is to describe the implementation process of what-if analysis into the QlikView application. The main aim is to implement the method within the application and to demonstrate its use in Business Intelligence dashboards. The Business Intelligence chapter, along with the chapter on What-if Analysis, are the introduction for this master thesis. In addition to the definitions of the basic concepts, they describe the basic principles of Business Intelligence as well as What-if Analysis and represent individual Business Intelligence solutions. A separate chapter is dedicated to Qlik, the owner of QlikView, used to build an application described in the practical part. The benefit of this work is a practical demonstration of implementation of what-if analysis into the application. The author describes the process of building the application and the advantages or disadvantages of implementing the what-if analysis. This thesis can be used as a guide for assembling dashboards in QlikView.
Klíčová slova: Application; Business Intelligence; ETL; What-if Analysis; Qlik; QlikView; Dashboard

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 3. 2017
Datum podání práce: 19. 4. 2018
Datum obhajoby: 31. 5. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/61372/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: