Analýza postupů migrace MS SharePoint

Název práce: Analýza postupov migrácie MS SharePoint
Autor(ka) práce: Šabík, Peter
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Oškrdal, Václav
Oponenti práce: Žáčková, Vladimíra
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca sa zameriava na problematiku migrácie resp. upgradu systému Microsoft SharePoint. Súčasťou teoretickej časti je vymedzenie pojmu intranet a jeho funkcií, ďalej je tu predstavený SharePoint z pohľadu histórie jeho vývoja a jednotlivých aspektov tohto systému. V tejto súvislosti je následne predstavená oficiálna podporovaná metóda migrácie obsahu medzi jednotlivými verziami SharePointu - databázové pripojenie. V rámci popisu tejto metódy sú uvedené doporučené postupy vychádzajúce z oficiálnej dokumentácie Microsoftu, rôznych internetových fór a osobných skúseností autora. Praktická časť pozostáva s analýzy externých migračných nástrojov, ktoré slúžia pre odstránenie nedostatkov oficiálnej metódy. Cieľom je identifikovať optimálny nástroj pre migráciu SharePointu podľa definovaného scenára, a to pomocou metódy viackriteriálneho hodnotenia variant. V praktickej časti je ďalej vytvorený návrh využitia vybraného nástroja v migračnom projekte podľa metodiky a doporučení predstavených v teoretickej časti.
Klíčová slova: SharePoint; migrácia; intranet; databázové pripojenie; upgrade
Název práce: Analysis of MS SharePoint migration approaches
Autor(ka) práce: Šabík, Peter
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Oškrdal, Václav
Oponenti práce: Žáčková, Vladimíra
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This diploma thesis focused on the issue of Microsoft SharePoint migration. The term intranet and its functions are defined within the theoretical part of this thesis along with the introduction of SharePoint, its history, functions and aspects. Subsequently, the official supported method of SharePoint migration between its versions, the database-attach upgrade method, is described along with recommendations based on official Microsoft documentation, posts from SharePoint and migration related forums and the author's own personal experience. The practical part consists of an analysis of external migration solutions that aim to rectify the shortcomings of the official method. The goal being the identification of an optimal migration solution for the given migration scenario. The optimal tool is determined using multiple-criteria decision analysis. Lastly, an approach for SharePoint migration in the given scenario using the selected migration tool and methodology/recommendations introduced in the theoretical part is proposed.
Klíčová slova: intranet; database-attach; upgrade; SharePoint; migration
Název práce: Analýza postupů migrace MS SharePoint
Autor(ka) práce: Šabík, Peter
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Oškrdal, Václav
Oponenti práce: Žáčková, Vladimíra
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práce se zaměřuje na problematiku migrace, resp. upgrade systému Microsoft SharePoint. Součástí teoretické části je vymezení pojmu intranet a jeho funkcí, dále je zde představen SharePoint z pohledu historie jeho vývoje a jednotlivých aspektů tohoto systému. V této souvislosti je následně představné oficiální podporovaná metoda migrace obsahu mezi jednotlivými verzemi SharePointu – databázové připojení. V rámci popisu této metody jsou uvedené doporučené postupy vycházející z oficiální dokumentace Microsoftu, různých internetových fór a osobních zkušeností autora. Praktická část pozůstává z analýzy externích migračních nástrojů, které slouží pro odstranění nedostatků oficiální metody. Cílem je identifikovat optimální nástroj pro migraci SharePointu dle definovaného scénáře, a to pomocí metody vícekriteriálního hodnocení variant. V praktické části je dále vytvořen návrh využití zvoleného nástroje v migračním projektu dle metodiky a doporučení představených v teoretické části.
Klíčová slova: SharePoint; migrace; intranet; databázové připojení; upgrade

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 1. 2018
Datum podání práce: 20. 4. 2018
Datum obhajoby: 4. 6. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/65369/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: