Dynamický Case Management v podnikových informačních systémech

Název práce: Dynamický Case Management v podnikových informačných systémoch
Autor(ka) práce: Češelka, Marcel
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Stanovská, Iva
Oponenti práce: Váňa, Pavel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca sa zaoberá vysvetlením konceptu dynamického case managementu (DCM) a uvedením jeho miesta v informačnom systéme podniku. Tento koncept je pomerne nový, neznámy a preto aktuálne materiály v slovenskom alebo českom jazyku takmer neexistujú.Hlavným cieľom práce je poskytnutie vhodného materiálu pre doplnenie školského znalostného portálu mbi.vse.cz o aktuálne informácie z odvetvia DCM. V prvej kapitole práci sú vysvetlené základné pojmy súvisiace s dynamickým case managementom, podnikovými systémami a biznis procesmi. Je uvedené miesto DCM v rámci biznis systému podniku a podnikového informačného systému, a následne sú popísané ideálne prípady použitia a kritické funkcionality DCM nástrojov. V druhej kapitole práce je popísaný postup zavádzania DCM na modeli vývoja a tvorby informačného systému, aktéri a ich úlohy v rámci postupu zavádzania a odporúčané praktiky zavádzania. Závery týchto kapitol obsahujú zhrnutia teoretických poznatkov, v podobe štruktúrovaných materiálov na doplnenie školského znalostného portálu MBI.Tretia časť sa zaoberá popisom vybraných spoločností a ich nástrojov, zaoberajúcich sa dynamickým case managementom. Následne je popísaná architektúra vybraného nástroja, v ktorom sú v závere uvedené príklady použitia DCM.Celá práca je koncipovaná za účelom vytvorenia materiálu zaoberajúceho sa dynamickým case managementom v slovenskom jazyku, vrátane praktických ukážok použitia v najnovších verziách nástrojov, v čase tvorby práce.
Klíčová slova: biznis procesy; dynamický case management; podnikový informačný systém; správa podnikového obsahu
Název práce: Dynamic Case Management in enterprise information systems
Autor(ka) práce: Češelka, Marcel
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Stanovská, Iva
Oponenti práce: Váňa, Pavel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The thesis deals with the concept of dynamic case management (DCM) and its place within the corporate information system. The concept being relatively new and not known is the reason for not many up-to-date materials in Slovak or Czech language. The main goal of the thesis is to provide a suitable supplementary material for the school knowledge portal mbi.vse.cz with the latest information about the concept of DCM. The first chapter provides information about the basic terminology related to DCM, corporate systems and business processes. The second chapter presents DCM as a part of a business enterprise system and an enterprise information system, followed by a description of ideal use-cases and critical functionalities of DCM tools. The second part specifies the procedure of implementing DCM based on a model of information system development and creation, the people involved and their tasks in the implementation process and recommended techniques. The end of both chapters gives a summary of the theoretical knowledge in the form of structurally suitable materials to complement the school knowledge portal MBI.The third part focuses on the description of the selected companies, their tools used for DCM and the description of the chosen tool with practical examples of using DCM in the end.The thesis aims to create the materials dealing with DCM in Slovak language including practical demonstrations of its usage in the latest available versions of the tools available at the time of writing.
Klíčová slova: business processes; dynamic case management; enterprise content management; enterprise information system
Název práce: Dynamický Case Management v podnikových informačních systémech
Autor(ka) práce: Češelka, Marcel
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Stanovská, Iva
Oponenti práce: Váňa, Pavel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce se zabývá vysvětlením konceptu dynamického case managementu (DCM) a uvedením jeho místa v informačním systému podniku. Tento koncept je poměrně nový, neznámý a proto aktuální materiály v českém nebo slovenském jazyce téměř neexistují.Hlavním cílem práce je poskytnutí vhodného materiálu pro doplnění školního znalostního portálu mbi.vse.cz o aktuální informace z odvětví DCM.V první kapitole práce jsou vysvětleny základní pojmy související s dynamickým case managementem, podnikovými systémy a byznys procesy. Je uvedeno místo DCM v rámci byznys systému podniku a podnikového informačního systému, a následně jsou popsány ideální případy použití a kritické funkcionality DCM nástrojů. Ve druhé kapitole práce je popsán postup zavádění DCM na modelu vývoje a tvorby informačního systému, aktéři a jejich úlohy v rámci postupu zavádění a doporučené praktiky zavádění.Závěry těchto kapitol obsahují shrnutí teoretických poznatků, v podobě strukturovaných materiálů na doplnění školního znalostního portálu MBI.Třetí část se zabývá popisem vybraných společností a jejich nástrojů, zabývajících se dynamickým case managementem. Následně je popsána architektura vybraného nástroje, ve kterém jsou v závěru uvedeny příklady použití DCM.Celá práce je koncipována za účelem vytvoření materiálu zabývajícího se dynamickým case managementem v slovenském jazyce, včetně praktických ukázek použití v nejnovějších verzích vybraných nástrojů v době tvorby práce.
Klíčová slova: byznys procesy; dynamický case management; podnikový informační systém; správa podnikového obsahu

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Aplikovaná informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 13. 11. 2017
Datum podání práce: 24. 4. 2018
Datum obhajoby: 20. 6. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/63846/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: