Dohledatelnost původu zboží. Systém fTrace

Název práce: Dohledatelnost původu zboží. Systém fTrace
Autor(ka) práce: Švandová, Kateřina
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Fuchs, Jan
Oponenti práce: Cimler, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem práce je zhodnotit současné fungování systému fTRACE pro dohledání původu čerstvých potravin z pohledu úrovně vkládaných dat a z pohledu náročnosti zapojení pro účastníky dodavatelského řetězce a navrhnout konkrétní změny, které by umožnily zlepšit problematické části tohoto systému. Součástí práce je také zvážení využití systému pro sledování tabákových výrobků. V teoretické části je popsána platná legislativa vztahující se k potravinám zařazeným do systému a legislativa pro tabákové výrobky, která představuje závažný budoucí problém pro výrobce a dodavatele tabákových výrobků.
Klíčová slova: Dohledatelnost; Potraviny; fTRACE
Název práce: Traceability of goods. fTrace system
Autor(ka) práce: Švandová, Kateřina
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Fuchs, Jan
Oponenti práce: Cimler, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of the thesis is to evaluate the current functioning of the fTRACE system to trace the origin of fresh food from the point of view of the level of input data and the difficulty of the involvement of supply chain members and to propose specific changes that would improve the problematic parts of the system. Part of the thesis is also consideration of the use of the tobacco monitoring system. The theoretical part describes current legislation of fresh food and legislation related to tobacco products, which means a serious future problem for manufacturers and suppliers of tobacco products.
Klíčová slova: Traceability; Food; fTRACE

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Manažer obchodu
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 15. 9. 2017
Datum podání práce: 26. 4. 2018
Datum obhajoby: 23. 5. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/62889/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: