Analýza mobilních aplikací ve výuce hry na kytaru

Název práce: Analýza mobilných aplikácií na výučbu hry na gitare
Autor(ka) práce: Nepšinská, Simona
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Šedivá, Zuzana
Oponenti práce: Pour, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Témou tejto bakalárskej práce je zoznámiť čitateľa s využitím m-learningu v oblasti výučby. Hlavným cieľom a výstupom práce je analýza vybraných mobilných aplikácií zameraných na výučbu hry na gitare. Vybrané aplikácie sú hodnotené a analyzované na základe vopred stanovených kritérií. Predmetom teoretickej časti bakalárskej práce je vymedzenie základných pojmov, histórie m-learningu a analýza situácie rozvoja mobilných zariadení. V teoretickej časti je zároveň porovnanie výhod a nevýhod m-learningu s e-learningom a s výučbou hry na gitare vedenou osobne. Nadväzujúca praktická časť sa skladá z dvoch častí. V prvej časti je analyzovaný trh mobilných aplikácií zameraných na výučbu hry na gitare a výber testovaných aplikácií podľa stanovených požiadaviek. V druhej časti sú vybrané aplikácie na základe multikriteriálnej analýzy otestované, ohodnotené a je vykonaný výber najlepšej aplikácie. V závere praktickej časti zobrazená ukážka záujmu o aplikáciu vo webovom vyhľadávaní Google, ktorá získala podľa predchádzajúcej analýzy najvyššie hodnotenie.
Klíčová slova: Analýza,; m-learning,; mobilná aplikácia,; mobilné zariadenie,; testovanie,; výučba hry na gitare.
Název práce: Analýza mobilních aplikací ve výuce hry na kytaru
Autor(ka) práce: Nepšinská, Simona
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Šedivá, Zuzana
Oponenti práce: Pour, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tématem této práce je seznámit čtenáře s využitím m-learningu v oblasti výuky. Hlavním cílem a výstupem práce je analýza vybraných mobilních aplikací zaměřených na výuku hry na kytaru. Vybrané aplikace jsou hodnoceny a analyzovány na základě předem stanovených kritérií. Předmětem teoretické části bakalářské práce je vymezení základních pojmů, historie m-learningu a analýza situace rozvoje mobilních zařízení. V teoretické části jsou zároveň srovnány výhody a nevýhody m-learningu s e-learningem a s osobně vedenou výukou hry na kytaru. Navazující praktická část se skládá ze dvou částí. V první části práce je analyzován trh mobilních aplikací zaměřených na výuku hry na kytaru a výběr testovaných aplikací podle stanovených požadavků. V druhé části práce jsou otestovány a ohodnoceny vybrané aplikace na základě multikriteriální analýzy a je proveden výběr nejlepší aplikace. V závěru praktické části je zobrazena ukázka zájmu o aplikaci ve webovém vyhledávání Google, která získala podle předchozí analýzy nejvyšší hodnocení.
Klíčová slova: Analýza,; m-learning,; mobilní aplikace,; mobilní zařízení,; testování,; výuka hry na kytaru.
Název práce: Analysis of mobile applications for learning how to play guitar
Autor(ka) práce: Nepšinská, Simona
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Šedivá, Zuzana
Oponenti práce: Pour, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The theme of this bachelor´s thesis is to introduce the usage of m-learning in education to the reader. The main objective and outcome is the analysis of chosen mobile applications focusing on education of playing the guitar. Selected applications are rated and analysed based on beforehand specified criteria. The aim of the theoretical part is to define basic terms, history of m-learning and analyse situation and progress of mobile devices. Theoretical part contains also comparison of advantages and disadvantages of m-learning, e-learning and education of playing the guitar in person. The following practical part consists of two parts. In the first one is analysed the market of mobile applications focusing on education of playing the guitar and selection of tested applications based on defined requirements. In the second part chosen applications are tested, rated and is picked the best application on the basis of multicriterial analysis. In the end of the practical part is showed an example of interest in application in web browser Google, which got the highest rating in previous analysis.
Klíčová slova: Analysis,; testing,; education of playing the guitar.; mobile application,; mobile device,; m-learning,

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Aplikovaná informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 12. 2. 2018
Datum podání práce: 30. 4. 2018
Datum obhajoby: 20. 6. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/64917/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: