Management diverzity ve vybraném podniku

Název práce: Manažment diverzity vo vybranom podniku
Autor(ka) práce: Hettešová, Kristína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Pauknerová, Daniela
Oponenti práce: Kolářová, Jana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zameriava na skúmanie manažmentu diverzity vo vybranom podniku. V teoretickej časti sú definované kľúčové pojmy z oblasti manažmentu diverzity, bližšia pozornosť je venovaná etnickej, genderovej a vekovej diskriminácii, čitateľ je v nej oboznámený s legislatívou určenou k potlačeniu diskriminácie a možnou implementáciou manažmentu diverzity v podnikoch. Praktická časť slúži na predstavenie skúmaného podniku, jeho programov manažmentu diverzity a informačných prostriedkov. Pomocou metód analýzy interných dokumentov, hĺbkového rozhovoru s HR špecialistkou a dotazníkového prieskumu je zisťovaná informovanosť o programoch a ich účinnosť. V skúmanom podniku sa preukázala byť informovanosť zamestnancov o manažmente diverzity nízka, avšak nebol zaznamenaný silný pocit diskriminácie, takže je manažment diverzity efektívny.
Klíčová slova: rovnosť; diskriminácia; diverzita; manažment diverzity
Název práce: Management diverzity ve vybraném podniku
Autor(ka) práce: Hettešová, Kristína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Pauknerová, Daniela
Oponenti práce: Kolářová, Jana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zaměřuje na zkoumání managementu diverzity ve vybraném podniku. V teoretické části jsou definovány klíčové pojmy z oblasti managementu diverzity, bližší pozornost je věnována etnické, genderové a věkové diskriminaci, čtenář je v ní seznámen s legislativou určenou k potlačení diskriminace a možnou implementací managementu diverzity v podnicích. Praktická část slouží k představení zkoumaného podniku, jeho programů managementu diverzity a informačních prostředků. Pomocí metod analýzy interních dokumentů, hloubkového rozhovoru s HR specialistkou a dotazníkového průzkumu je zjišťována informovanost o programech a jejich účinnost. V zkoumaném podniku se prokázala být informovanost zaměstnanců o managementu diverzity nízká, avšak nebyl zaznamenán silný pocit diskriminace, takže je management diverzity efektivní.
Klíčová slova: management diverzity; diskriminace; rovnost; diverzita
Název práce: Diversity Management in a chosen company
Autor(ka) práce: Hettešová, Kristína
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Pauknerová, Daniela
Oponenti práce: Kolářová, Jana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The thesis focuses on the study of the Diversity Management in a selected company. In the theoretical part, the key concepts of diversity management are defined, more attention is paid to ethnic, gender and age discrimination, the reader is made familiar with the legislation aimed at suppressing discrimination and the possible implementation of Diversity Management in enterprises. The practical part presents the examined company, its Diversity Management programs and information tools. Using methods such as analysis of internal documents, an in-depth interview with an HR Specialist, and a questionnaire survey, the program's awareness and effectiveness are being investigated. In the examined company, it has been shown that staff awareness of diversity management is low, but there has been no strong sense of discrimination detected, that means the diversity management is effective.
Klíčová slova: diversity management; discrimination; equality; diversity

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra manažerské psychologie a sociologie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 18. 9. 2017
Datum podání práce: 30. 4. 2018
Datum obhajoby: 18. 6. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/62917/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: