Soukromé a veřejné v rámci vybrané sociální sítě

Název práce: Súkromné a verejné v rámci vybranej sociálnej siete
Autor(ka) práce: Csutorásová, Júlia
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Šimůnek, Michal
Oponenti práce: Hejda, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom bakalárskej práce je zachytiť, ako je táto hranica vnímaná zo strany užívateľov vybranej sociálnej siete a ako je definovaná jej prevádzkovateľom. Zatiaľ čo užívatelia spravidla vnímajú svoje profily na sociálnych sieťach ako čosi aspoň čiastočne súkromné, prevádzkovatelia, súdiac napríklad podľa ich zásad a podmienok používania, si spravidla nárokujú právo na takmer akékoľvek nakladanie so všetkými „súkromnými“ obsahmi publikovanými v rámci danej sociálnej siete. Dáta sa budú získavať pomocou polo štruktúrovaných rozhovorov a získané dáta budú analyzované pomocou otvoreného kódovania. Poznatky získané z rozhovorov sú tematicky rozdelené a zhrnuté v jednotlivých kapitolách a v závere. Týmto výskumom bola dokázaná zmena v ponímaní súkromného a verejného samotnými užívateľmi.
Klíčová slova: Facebook; sociálna sieť; súkromné; verejné
Název práce: Soukromé a veřejné v rámci vybrané sociální sítě
Autor(ka) práce: Csutorásová, Júlia
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Šimůnek, Michal
Oponenti práce: Hejda, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Jedním z často zmiňovaných důsledků nových médií a zejména pak sociálních sítí je rozmlžení hranic mezi dříve distinktivním soukromým prostorem a prostorem veřejným. Cílem bakalářské práce je postihnout, jak je tato hranice vnímána ze strany uživatelů vybrané sociální sítě a jak je definována jejím provozovatelem. Zatímco uživatelé zpravidla vnímají své profily na sociálních sítích jako cosi alespoň částečně soukromého, provozovatelé, soudě například podle jejich zásad a podmínek užití, si zpravidla nárokují právo na téměř libovolné nakládání s veškerými "soukromými" obsahy publikovanými v rámci dané sociální sítě. Data se budou získávat pomocí polo strukturovaných rozhovorů a získané data budou analyzované pomocí otevřeného kódování. Poznatky získané z rozhovorů jsou tematicky rozdělené a shrnuté v jednotlivých kapitolách a v závěru. Tímto výzkumem byla dokázána změna v pojímání soukromého a veřejného samotnými uživateli.
Klíčová slova: sociální síť; Facebook; soukromé; veřejné
Název práce: Private and public within the selected social networks
Autor(ka) práce: Csutorásová, Júlia
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Šimůnek, Michal
Oponenti práce: Hejda, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The goal of the bachelor thesis is to capture how is the boundry between private and public perceived by users and how is it defined by its provider. Users usually see their profiles on social networks as something atleast partially privaty, while providers judging by the terms and conditions claim the right for any manipulation with the private content shared on this social network. Data will be obtained by half-structured interviews and then analysed by open coding. Informations obtained from interviews will be devided and summarized in each chapter and in the conclusion. The change in perceiption of private and public by users was confirmed in the research.
Klíčová slova: social networks; Facebook; private; public

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra společenských věd

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 17. 4. 2017
Datum podání práce: 1. 5. 2018
Datum obhajoby: 24. 5. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/61843/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: