Pozitivní body image v reklamě a jeho vliv na mladé ženy

Název práce: Pozitívny body image v reklame a jeho vplyv na mladé ženy
Autor(ka) práce: Paračková, Monika
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vávra, Oldřich
Oponenti práce: Zamazalová, Marcela
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Témou tejto bakalárskej práce je „Pozitívny body image v reklame a jeho vplyv na mladé ženy“. Cieľom tejto práce je zistiť či reklamné kampane zamerané na pozitívny body image napomáhajú zvýšeniu sebavedomia a pozitívnemu vnímaniu vlastného tela u adolescentiek od 13-19 a mladých žien od 20-30 v porovnaní s reklamami body negatívne propagujúcimi ženy. A zároveň zistenie prípadného záujmu o zvýšenie množstva body pozitívnych reklám ako riešenie zlepšenia body pozitívneho myslenia. Práca je rozdelená na dve časti a to na teoretickú a praktickú. V teoretickej časti sa zaoberáme špecifikovaním body image celkového aj pozitívneho, body image v médiách a marketingovej komunikácie a reklamy. V praktickej časti je sekundárny výskum s piatimi štúdiami a primárny výskum, kde sa za pomoci dotazníkov budem snažiť dokázať svoj ciel podložený sekundárnymi štúdiami.
Klíčová slova: reklama; médiá; Pozitívny body image; Body image; mladé ženy
Název práce: Pozitivní body image v reklamě a jeho vliv na mladé ženy
Autor(ka) práce: Paračková, Monika
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vávra, Oldřich
Oponenti práce: Zamazalová, Marcela
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tématem této práce je "Pozitivní body image v reklamě a jeho vliv na mladé ženy". Cílem této práce je zjistit zda reklamní kampaně zaměřené na pozitivní body image napomáhají zvýšení sebevědomí a pozitivnímu vnímání vlastního těla u adolescentek od 13-19 a mladých žen od 20-30 narozdíl od reklam propagujícími negativní body image žen. A rovněž zjištění případného zájmu o zvýšení množství body pozitivních reklam jako řešení zlepšení body pozitivního myšlení. Práce je rozdělena na dvě části a to na teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabýváme upřesněním body image celkového i pozitivního body image v médiích a marketingové komunikace a reklamy. V praktické části je sekundární výzkum s pěti studiemi a primární výzkum, kde se za pomoci dotazníků budu snažit dokázat svůj cíl podložený sekundárními studiemi.
Klíčová slova: Pozitivní body image; Body image; Reklama; Média; mladé ženy
Název práce: Positive body image in advertising and its impact on young women
Autor(ka) práce: Paračková, Monika
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Vávra, Oldřich
Oponenti práce: Zamazalová, Marcela
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The topic of this bachelor thesis is „Positive body image in advertising and its impact on young women“. The aim of this work is to find out whether ad campaigns focusing on positive body image help to increase self-confidence and positive perception of body of adolescents from 13-19 and young women from 20-30 compare to advertising promoting negative body image in women. And, at the same time, ascertaining the potential interest in increasing the number of positive ad spots as a solution to improving body positive thinking. The work is divided into two parts, theoretical and practical. In the theoretical part we are specifyg the definition of both the overall body image, the positive body image and body image in the media and marketing communication and advertising. In the practical part there is secondary research with five studies and primary research where, with the help of questionnaires, I will try to prove my goal based on secondary studies.
Klíčová slova: Positive body image; Body image; Advertising; Media; Young women

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 29. 11. 2017
Datum podání práce: 7. 5. 2018
Datum obhajoby: 23. 5. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/64052/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: