Náborový proces v personální agentuře

Název práce: Náborový proces v personálnej agentúre
Autor(ka) práce: Šunová, Natália
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Hromjak, Ondřej
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca sa zaoberá náborovým procesom vybranej personálnej agentúry. Jej cieľom je analýza tohto procesu a navrhnutie odporúčaní, ktoré povedú k jeho zefektívneniu, a taktiež k zvýšenej spokojnosti uchádzačov o zamestnanie. Práca je rozdelená na dve časti, a to teoretickú, ktorá vymedzuje základné pojmy a súvislosti; a praktickú časť, ktorá analyzuje konkrétne činnosti získavania a výberu zamestnancov v personálnej agentúre, a hodnotenie personálnej agentúry z pohľadu uchádzačov o zamestnanie. V závere práce sú zhrnuté silné a slabé stránky, a navrhnuté odporúčania k zlepšeniu procesu získavania a výberu zamestnancov. Cieľ je dosiahnutý porovnaním teórie, ktorá je spracovaná na základe odbornej literatúry s praxou, pozorovaním, rozhovormi s vedúcimi pracovníkmi a konzultantmi personálnej agentúry, skúmaním interných materiálov a v neposlednom rade dotazníkovým prieskumom.
Klíčová slova: personálna agentúra; získavanie a výber zamestnancov; uchádzač; konzultant
Název práce: Náborový proces v personální agentuře
Autor(ka) práce: Šunová, Natália
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Hromjak, Ondřej
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá náborovým procesem vybrané personální agentury. Jejím cílem je analýza daného procesu a navržení doporučení, která povedou k jeho zefektivnění, a taktéž ke zvýšení spokojenosti uchazečů o zaměstnání. Práce je rozdělena na dvě části, a to teoretickou, která vymezuje základní pojmy a souvislosti; a praktickou část, která analyzuje konkrétní činnosti získávání a výběru zaměstnanců. V závěru práce jsou shrnuty silné a slabé stránky, a navržena doporučení ke zlepšení procesu získávání a výběru zaměstnanců. Cíle bylo dosaženo porovnáním teorie zpracované na základě odborné literatury s praxí, pozorováním, rozhovory s vedoucími pracovníky a konzultanty personální agentury, zkoumáním interních materiálů a v neposlední řadě dotazníkovým šetřením.
Klíčová slova: uchazeč; konzultant; personální agentura; získávání a výběr zaměstnanců
Název práce: Recruitment process in a personnel agency
Autor(ka) práce: Šunová, Natália
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Hromjak, Ondřej
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The bachelor´s thesis deals with the recruitment process of the selected personnel agency. Its aim is to analyze this process and to propose recommendations that will streamline the process as well as to increase the satisfaction of jobseekers. The thesis is divided into two parts, theoretical which defines the basic concepts and contexts; and a practical part that analyzes specific recruitment and selection methods in the Personnel Agency, and agency´s assessment from the perspective of job seekers. At the end of the thesis, strengths and weaknesses are summarized, and recommendations to improve the recruitment and selection process are suggested. The goal is achieved by comparing the theory, elaborated at the basis of literature, with practice, observation, interviews with management and consultants of the Personnel Agency, examination of internal materials and, last, but not least, questionnaire survey.
Klíčová slova: recruitment and selection of employees; candidate; consultant; personnel agency

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 11. 2017
Datum podání práce: 9. 5. 2018
Datum obhajoby: 21. 6. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/63729/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: