Vliv používaných stylů vedení a řízení na výkonnost zaměstnanců

Název práce: Vplyv používaných štýlov vedenia a riadenia na výkonnosť zamestnancov
Autor(ka) práce: Gulišová, Michaela
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Dědina, Jiří
Oponenti práce: Tokárová, Natália
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Predmetom bakalárskej práce je analýza a komparácia používaných štýlov vedenia v štyroch rôznych krajinách. Prvá časť práce je venovaná teoretickým poznatkom. Vymedzuje základné pojmy z oblasti riadenia ľudí a súhrnné poznatky o prístupe k vedeniu a riadeniu pracovníkov. Definujem aj rôzne štýly vedenia v závislosti od krajiny, v ktorej sa pracovník aktuálne nachádza. V súvislosti s tým sa spája efektívnosť riadenia, pracovná spokojnosť, pracovné prostredie a komunikácia a spôsob ohodnotenia. V druhej časti práce sa venujem praktickej časti, kde je predstavená použitá metodológia môjho výskumu. Na konci práce je interpretácia a vyhodnotenie získaných výsledkov. Výskum porovnáva súčasné vedenie manažérov na Slovensku, v Česku, Taliansku a Grécku a ich vplyv na spokojnosť zamestnancov. Na záver je vykonaná komparácia s ohľadom na efektívnosť práce a súčasne stanovené odporúčania, ktoré môžu viesť k zvýšeniu efektivity práce a spokojnosti v jednotlivých krajinách.
Klíčová slova: manažér; riadenie; riadiť; organizovať; organizovaný; prístup k riadeniu pracovníkov; manažment
Název práce: Vliv používaných stylů vedení a řízení na výkonnost zaměstnanců
Autor(ka) práce: Gulišová, Michaela
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Dědina, Jiří
Oponenti práce: Tokárová, Natália
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Předmětem bakalářské práce je analýza a komparace používaných stylů vedení ve čtyřech různých zemích. První část práce je věnována teoretickým poznatkům. Vymezuje základní pojmy z oblasti řízení lidí a souhrnné poznatky o přístupu k vedení a řízení pracovníků. Definuji i různé styly vedení v závislosti na zemi, v nichž se pracovník aktuálně nachází. V souvislosti s tím se pojí efektivita řízení, pracovní spokojenost, pracovní prostředí a komunikace a způsob ohodnocení. V druhé části práce se věnuji praktické části, kde je představena metodika mého výzkumu. Na konci práce je interpretace a vyhodnocení získaných výsledků. Výzkum porovnává současné vedení manažerů na Slovensku, v Česku, Itálii a Řecku a jejich vliv na spokojenost zaměstnanců. Na závěr je provedena komparace s ohledem na efektivitu práce a současně stanovené doporučení, které mohou vést ke zvýšení efektivity práce a spokojenosti v jednotlivých zemích.
Klíčová slova: manažér; řízení; řídit; organizovat; manažment; organizovaný; přístup k řízení pracovníků
Název práce: The impact of different kinds of management tools for leadership on the performance of employees
Autor(ka) práce: Gulišová, Michaela
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Dědina, Jiří
Oponenti práce: Tokárová, Natália
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The subject of the bachelor thesis is the analysis and comparison of the used styles of leadership in four different countries. The first part is devoted to the theoretical knowledge. It defines the basic concept of managing people and it aggregates knowledge about access to management and staffing. I also define different styles of guidance depending on the country where the worker is currently located. This connects management efficiency, job satisfaction, the working environment and communication and the way it is valued. In the second part of my thesis I deal with the practical part, where the applied methodology of my research is used. At the end of the work is the interpretation and evaluation of the results obtained. The survey compares the current management of managers in the Slovak Republic, the Czech Republic, Italy and Greece and their impact on employee satisfaction. Finally, comparisons are made with regard to the efficiency of work and concurrent recommendations that can lead to increased efficiency of work and satisfaction in individual countries.
Klíčová slova: management; manager; leadership; leading; organize; an attitude towards leadership; organised

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 18. 10. 2017
Datum podání práce: 10. 5. 2018
Datum obhajoby: 8. 6. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/63575/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: