Strategická analýza

Název práce: Strategická analýza
Autor(ka) práce: Burian, Sofiia
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Krause, Josef
Oponenti práce: Boukal, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem dané bakalářské práce je formulace strategických doporučení pro společnost Costa Coffee s využitím odborných nástrojů a metod strategické analýzy. Práce je rozdělená na dvě části – teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje základní pojmy, metody a postupy analýzy vnějšího okolí a vnitřních zdrojů a schopnosti firmy. V praktické části jsou tyto metody aplikovány na vybranou společnost. Konkrétně jsou využity takové nástroje strategické analýzy jako PEST analýza, analýza odvětví a konkurenčních sil, VRIO analýza, finanční analýza, hodnototvorný řetězec a GE matice. Výstupy z daných analýz jsou následně zahrnuté do SWOT analýzy a na základě silných a slabých stránek společnosti jsou předložena konkrétní strategická doporučení.
Klíčová slova: Strategická analýza; Analýza okolí firmy; Analýza vnitřních zdrojů a schopností; SWOT analýza
Název práce: Strategic analysis
Autor(ka) práce: Burian, Sofiia
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Krause, Josef
Oponenti práce: Boukal, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The goal of this Bachelor‘s thesis is to formulate strategic recommendations for the company Costa Coffee using tools and methods of strategic analysis. The thesis is divided into two parts - theoretical and practical. The theoretical part contains basic terminology, methods and procedures of the external environment analysis and internal resources and capabilities of the company. In the practical part, these methods are applied to the selected company. The company is specifically analyzed by using strategic analysis tools such as: PEST analysis, sector analysis and analysis of competitive forces, VRIO analysis, financial analysis, value chain and GE matrix. The information obtained from these analysis is then summarized in the SWOT which is based on strengths and weaknesses of the company. From the analysis specific strategic recommendations are proposed.
Klíčová slova: External environment analysis; Analysis of internal resources and capabilities; Strategic analysis; SWOT analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 16. 2. 2018
Datum podání práce: 14. 5. 2018
Datum obhajoby: 11. 6. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/64857/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: